StoryEditor
Željko Bojanić

Turci uhitili crnogorskog mafijaškog šefa

Piše desk  /  06.11.2022., 22:02h

Turska policija je u Istanbulu uhitila crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića za kojem je Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu koji je umiješan.

Bojanić je optužen i za ubojstvo Srbina Riste Mijanovića, prenosi Index.hr.

Kopali dvorište u potrazi za tijelom

Kako prenose tamošnji mediji, policijske ekipe pretražile su  i prekopale dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića. Potraga će biti nastavljena i tijekom sljedećih dana.

Mijanović je bio član škaljarskog klana koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim kavačkim klanom. Kavački klan je u rujnu u Istanbulu optužen za zbojstvo škaljarskog šefa Jovana Vukotića, piše Blic.

CNN Türk javio je da je Bojanić, koji nosi nadimak "Boris", među 45 najtraženijih kriminalaca u Europi i da je u Tursku ušao s lažnom putovnicom na ime Andelew Belchew Jordan. Klix piše da su mediji objavili da su pripadnici turske bande čiji je vođa zatočen u Italiji plaćeni oko milijun eura za ubojstvo Vukotića.

Vukotić, kojeg je tražila Srbija, uhvaćen je u Turskoj prije tri godine i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu no očigledno se vratio u Tursku s lažnom osobnom i pasošem, kao i Bojanić. Oko 50 ljudi je ubijeno u sukobu dva klana od 2014. godine.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 04:37