StoryEditor
mup hbž

Turci prevarili Livnjaka putem društvene mreže

Piše desk  /  05.01.2022., 15:45h
Djelatnici MUP-a HBŽ-a, sukladno odredbama članka 234., stavak 5, Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, podnijeli su Županijskom tužiteljstvu HBŽ-a u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske ( rođenih 1986., 1974. i 1990. godine ), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevara iz članka 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, zaprimljena je prijava od osobe iz Livna da je tijekom 2021. godine na društvenoj mreži Facebook stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku, Sirija, u kampu već duži niz godina, te je izrazila želju da bi željela ima krov nad glavom. U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa, te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da dođe i u Livno, odlučio je izvršiti uplate novac (uplata je bila u četiri navrata).

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine ) podizali novac koji je prijavitelj uplaćivao, te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo "prijevara" iz članka 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:05