StoryEditor
sletjeli VOZILOM

Tuga kod Jajca: Tijela dvojice 19-godišnjaka izvučena iz Plive

Piše desk  /  09.06.2022., 07:03h

Jezero i Šipovo zavijeni su u crno nakon tragedije u kojoj su nastradala dvojica devetnaestogodišnjaka D.P. iz Jezera i N.B. Šipova pošto su automobilom sletjeli u rijeku Plivu.

Neslužbeno, nastradali mladići živjeli su u blizini, ali jedan je administrativno imao prebivalište u Šipovu te ih je dijelila samo rijeka, prenose Nezavisne.

Njihov nestanak prijavljen je jučer policiji, a nađeni su oko 15.30 u golfu s kojim su i sletjeli u rijeku Plivu u Jezeru.

Neslužbeno, mladići su se nakon završetka radnog vremena iz kafića u Jezeru zajedno uputili kući.

Kako je rekao izvor Nezavisnih, jedan od nestalih mladića bio je te večeri u kafiću, a drugi je došao pri kraju radnog vremena kako bi zajedno išli kućama.

“Kako nisu stigli kući, alarmirana je policija te je započela potraga od mjesta odakle su otišli”, dodao je izvor.

Tragovi vozila od jezeru Đol doveli su do pronalaska vozila s tijelima u vodi koje je izvučeno iz korita rijeke Plive, a za mladićima su tragali i ronioci.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, policijskoj postaji Jezero oko 08.15 sati prijavljeno je da su se D.P. i N.B oko 02.30 sata automobilom Golf uputili iz jednog kafića u Jezeru u pravcu mjesta Čerkazovići, općina Jezero.

“Putnički automobil kojim su se navedene osobe udaljile pronađen je u koritu rijeke Plive, u mjestu Čerkazovići, općina Jezero. U  potragu za navedenim osobama su bili uključeni policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, kao i Jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, i  službenici SAJ MUP-a Republike srpske (roniteljski tim)”, naveli su iz PU Mrkonjić Grad.

Kako je za Nezavisne novine rekla Snežana Ružičić, načelnica Jezera, ovo je velika tragedija za općinu.

“To su naša djeca koja su išla u našu školu. To su naši mladići od 19 godina. Pretužno je, nemam riječi”, rekla je Ružičiće

Kako je rekla, nisu joj poznate okolnosti pod kojima se dogodila tragedija i to će utvrditi istražni organi, ali je ovo preveliki gubitak jer su ugašena dva mlada života.

I mještani Šipova u suzama su čekali informacije dok se tragalo za mladićima, nadajući se da se crne slutnje neće obistiniti, ali nažalost pronalazak njihovih tijela potvrdio je ono čega su se najviše plašili.

“Što reći, nadali smo se da neće biti ono najgore. Prevelika je ovo tuga”, rekao je za Nezavisne jedan sugovornik iz Šipova.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka po čijem se nalogu poduzimaju sve daljnje mjere i radnje.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:48