StoryEditor
smrtno stradao civil

Tragedija na Hvaru: Poginuo čovjek dok je pokušavao spasiti imovinu od požara

Piše desk  /  07.08.2022., 15:25h

Oko 12:45 izbio je požar guste borove šume između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru. Na teren su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar.

Kako javlja Dalmacija Danas, u požaru je poginuo čovjek dok je pokušavao spasiti imovinu od požara.

"Na mjestu događaja obavit će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja", potvrdio je za Dalmaciju Danas Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Prema neslužbenim informacijama smrtno je stradao muškarac koji je krenuo spasiti bager od vatrene stihije, no onda se dogodila tragedija.

U 13:40 požar je izbio i kod Zastražišća, a vatrogasci su zatražili i pomoć tri kanadera koji su prije nekoliko trenutaka stigli na teren i sudjeluju u gašenju.

"Trenutno su dignuta tri kanadera. Požar gase sve snage s otoka, zasad još nije upućen poziv za pojačanjem s kopna. Intenzivno pratimo požar preko sustava nadzornih kamera, nemamo informaciju o direktnoj ugroženosti objekata", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Trenutno nema službenih informacija o ugroženim objektima, ali prema snimkama i fotografijama vidi se da gori blizu kuća.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:11