StoryEditor
Zijada Pamuković-Vuković

Tetka ubijene Nizame progovorila je o posljednjim satima njenog života: "Pogledala je u mene i rekla mi - ‘Pomozi mi, tetka‘"

Piše desk  /  16.08.2023., 10:47h

Tetka tragično preminule Nizame Hećimović, Zijada Pamuković-Vuković, progovorila je o posljednjim satima Nizaminog života i prepričala događaje koje, kako kaže, neće nikada zaboraviti.

Zijadin muž Samir je u trenutku napada pomahnitalog Nermina Sulejmanovića bio u Italiji. "On je došao, dolje je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: "Gdje je?", kroz suze je ispričala Nizamina tetka za Dnevni avaz.

A kada je shvatila da je njezin nevjenčani suprug stigao, Nizama se sakrila i zaključala u sobu Zijadinog sina Nedima. "Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima je ranio u nogu i istjerao, a ja sam sa sinom izašla, zvala policiju i plakala", prepričava Zijada tragične događaje.

Nermin Sulejmanović je uzeo bebu i odnio je do automobila, a u kuću se vratio po Nizamu. "Tu je bila vriska, drama, tukao ju je... Šakama je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: ‘Pomozi mi, tetka‘. Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć", prisjetila se u suzama Pamuković-Vuković.

Istaknula je da je Nizama ranije tražila policijsku i sudsku zaštitu, ali i zaštitu Nerminovih prijatelja. "Ja i sada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas", rekla je Nizamina tetka.

‘Tko mu je otkrio gdje je Nizama?‘

Dodaje i da ne zna tko je Sulejmanoviću javio gdje se nalazi Nizama. "Ne znamo tko, ali znamo da je bio u vezi s policajkom. Ne znam ni je li ona rekla, nemam dokaze, ali znam da je bila s njim. Osobno sam čula kad joj je rekao da je s njom u vezi", izjavila je. "Nermin je njoj rekao: ‘Svaki put kad izađem s njom, kad dođem kući, istući ću te‘. Zato ona nije smjela više pitati Nermina za nju. Ona je imala neke njihove slike pa je Nermin to brisao", objasnila je Vuković-Pamuković.

No tu nije kraj šokantnim informacijama. "U jednoj od svađa koje su krenule kada je Nizama saznala za vezu Nermina i policajke on je njoj rekao: "Prvo ću ubiti dijete. Ti ćeš to gledati pa ću onda ubiti tebe pa ću se onda vratiti i ubiti sve one koji su te podržavali", prisjetila se Nizamina tetka strašne prijetnje.

Zijadin i Samirov sin Nedim, kojeg je ranio Nermin Sulejmanović, na oporavku je u UKC-u Tuzla. "Bili smo kod njega u posjeti. Dobro se oporavlja. Treba uskoro na kućno liječenje. Trauma će mu, kao i svima nama, ostati za cijeli život", ističe Zijada Pamuković-Vuković.

Nermin Sulejmanović u krvavom je pohodu ubio svoju nevjenačnu suprugu Nizamu, ali i  Đengiza i Denisa Ondera dok je teško ranio Harisu Onder. Osim toga upucao je i policajca kao i Nedima Pamukovića, sina Zijade Vuković-Pamuković, Nizamine tetke. 

02. svibanj 2024 08:12