StoryEditor
autocesta a1

Teška prometna nesreća na autocesti kod Karlovca, poginule tri osobe

Piše hina  /  06.01.2024., 11:33h

Ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić izjavio je Hini kako je nakon noćašnje teške prometne nesreće kod Karlovca u kojoj su tri osobe poginule, šestero ozlijeđenih odvezeno u karlovačku, a dvoje u ogulinsku bolnicu, dok ih je troje u KBC-u Rijeka te jedan u KBC-u Zagreb.

Teška prometna nesreća, u kojoj su sudjelovala dva vozila - jedno mađarskih, a drugo hrvatskih registracijskih oznaka, dogodila se oko 1.40 sati na autocesti A1.

Prema riječima državna odvjetnica u Karlovcu Vere Magdić Bižanović, rezultati očevida pokazali su da je prometnu nesreću uzrokovao vozač mađarskog vozila.

Vozač je uslijed nepropisnog kretanja najprije vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila.

Potom je prešao središnji dio autoceste i vozilom prešao na suprotnu kolničku traku te je udario prednjom stranom vozila u vozilo hrvatskih registracijskih oznaka koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu.

U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila.

Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi, kazala je Magdić Bižanović.

Nije mogla potvrditi je li točno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante, jer kako kaže, identitet svih osoba još nije utvrđen.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 04:50