StoryEditor
na putu m-17

Teška prometna kod Žepča: Dvoje poginulih, jedan životno ugrožen

Piše fena  /  15.05.2023., 17:45h

Uslijed povreda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći koja se danas oko 13.30 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča, te u kojoj je poginula jedna osoba, preminula je još jedna osoba - potvrdio je Feni glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

U sudaru tri kamiona, kombija i putničkog vozila jedna je osoba poginula na licu mjesta, dok su dvije teško povrijeđene osobe prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je jedna i preminula.  

-Sve tri osobe - poginuli, preminuli te teško povrijeđeni, koji se nalazi na obradi u KBZ-u, prema preliminarnim rezultatima istrage, bili su u putničkom motornom vozilu KIA. Jedan je muškarac poginuo na licu mjesta, a drugi je preminuo u KBZ-u. Nama je smrt drugog muškarca potvrđena oko 15.00 sati. Treći povrijeđeni ima također teške i životno ugrožavajuće tjelesne ozljede - potvrdio je Fišek.

Prema nepotvrđenim informacijama, dodaje Fišek, poginuli i preminuli te teško povrijeđeni muškarac su s područja Kantona Sarajevo. Uviđaj još traje, a promet se usmjerava alternativnim pravcima.

Dnevnik.ba

22. lipanj 2024 20:59