StoryEditor
napadač ubijen

Teroristički napad u Bruxellesu, ubijen je policajac. Belgijski mediji pišu da je napadač vikao "Allahu Akbar"

Piše desk  /  10.11.2022., 22:57h

Policajac je nasmrt izboden u terorističkom napadu u blizini željezničke stanice u Bruxellesu, objavio je Sky News. Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta incidenta u blizini kolodvora Bruxelles North.

Pravosudni dužnosnik rekao je za Associated Press da postoji "sumnja na teroristički napad".

Policajac je, prema pisanju belgijskih medija, uboden u vrat, a motiv napada još nije utvrđen. Prema pisanju raznih medija, muškarac je uzvikivao "Allahu Akbar", ali tu informacija tužiteljstvo za sada nije službeno potvrdilo. Napadač je ubijen, javljaju lokalni mediji. Navodno je pogođen u noge i abdomen.

Najavio je da će ubiti policajce

Tamošnji mediji navode kako je počinitelj ranije danas u policijskoj postaji u Evereu rekao da će ubiti policajce. Nakon toga je ispitan, ali je pušten na slobodu. 

U sklopu očevida zatvoreno je nekoliko ulica, a napad je komentirao i gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close: "Strašna drama večeras u Bruxellesu. Mi smo solidarni s policijskim snagama. Policija nas štiti, ali i ona mora biti zaštićena. Moje misli su s obiteljima i njihovim kolegama." 

Oglasila se i ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden. "Strašne vijesti. Moje misli su prije svega uz obitelj stradalog i pripadnike policije. Pomno pratim situaciju i u bliskom sam kontaktu s gradonačelnikom, načelnikom policije i sigurnosnim službama. Ovo nasilje nad našim narodom je neprihvatljivo", napisala je Verlinden na Twitteru. 

Dnevnik.ba

17. srpanj 2024 17:16