StoryEditor
Je li kriv?

Stručnjaci: Baldwin je prekršio zlatno pravilo rukovanja s oružjem

Piše desk  /  24.10.2021., 08:55h
Hollywoodski stručnjak za oružje Bryan Carpenter ističe kako se oružje, bilo ono napunjeno ili prazno, nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću

Glumac Alec Baldwin (63) na snimanju filma Rust pucao je pištolja te ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souza (48). Hollywoodski stručnjak za oružje je za New York Post izjavio kako Baldwin nije slijedio prvo pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem, prenosi 24sata.hr.

- Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću - rekao je Bryan Carpenter, koji vodi Dark Thirty Film Services, tvrtku koja se bavi uslugama, obukom i iznajmljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju.

- Čak ni na filmskom setu nikada ne smijete dopustiti da cijev oružja pokriva nešto što ne namjeravate uništiti - istaknuo je.

Prema Los Angeles postu, pištolj rekvizit zakazao je dvaput. 16. listopada i jednom tjedan dana ranije. Sindikalni radnici rekli da su set filma Rust mučili sigurnosni problemi te su ga upravo zato posjetili nekoliko sati prije tragične pucnjave.

Međunarodni savez zaposlenika kazališta tvrdi da je Halyna Hutchins ubijena municijom koja nije trebala biti na filmskom setu.

- Ne mogu se sjetiti ni jednog razloga da bi bilo gdje na setu bilo pravo streljivo. Općenito je zabranjeno snimanje filmova. Ne postoji objašnjenje zašto bi na snimanju došlo do toga. Glumci svakako ne bi trebali imati pravo streljivo u rukama - rekao je rekao je bivši redatelj Peter Lake za New York Post.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:33