StoryEditor
pokušaj prijevare

Stranci s krivotvorenim dokumentima u Mostaru pokušali u banci podići 200.000 eura

Piše hina  /  05.05.2023., 19:31h

Troje stranih državljana pokušalo je s krivotvorenim dokumentima iz banke u Mostaru ilegalno podići 200.000 eura, no zahvaljujući prisebnosti bankara i brzoj reakciji policije su uhićeni u dramatičnoj potjeri u središtu toga grada.

Strani državljani, a najvjerojatnije se radi o Rumunjima, jer su se tako identificirali nakon uhićenja, najavili su da će danas podići iznos od 200.000 eura u poslovnici Raiffeisen banke u Mostaru.

Nešto iza 11,30 sati su došli u banku. Bankarski službenik je prigodom primopredaje novca posumnjao da se radi o prevari te je alarmirao policiju. 

Ubrzo nakon toga prevaranti su se dali u bijeg, ali ih je policija uhitila nakon dramatične potjere u središtu Mostara. 

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske  županije Ljudevit Marić izjavio je kako je utvrđeno da su strani državljani imali krivotvorene dokumente.

Oni su nakon uhićenja ispitani u policiji, te će nakon utvrđivanja njihova identiteta biti predani u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije. 

Pokušaj da se korištenjem lažnih dokumenata podigne novac iz banke sličan je prošlomjesečnoj uspješnoj prijevari koja je izvršena u Lovćen banci u Crnoj Gori kada je s računa jedne klijentice skinuto 1,3 milijuna eura. 

25. travanj 2024 00:09