StoryEditor
smrt mateja periša

Srpski mediji: Matejevi prijatelji se teško nose s tragedijom, jedan se pokušao ubiti

Piše desk  /  22.05.2022., 17:45h

Matej Periš (27) će biti sahranjen na groblju Lovrinac u Splitu, a na istom mjestu počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri mjeseca prije njega i to pred njegovim očima.

Kako piše Kurir, prijatelji Mateja Periša jako su tužni zbog toga što su ostali bez njega, a posebno im je teško što je on druga osoba iz njihovog društva koja je preminula u kratkom vremenu.

Prema riječima izvora Kurira, šestorica prijatelja koji su s Matejem proveli njegove posljednje sate života i koji su ga posljednji vidjeli živog, prolaze kroz užasan period.

"Prvo neizvjesnost dok je trajala potraga. Tisuću pitanja i potpitanja, razmišljanja što mu se dogodilo, gdje je otišao i zašto. Izjave policiji u Beogradu i Splitu, pa pritisak javnosti koji je bio ogroman. Jedan od njih je po povratku iz Beograda za Split, kako smo čuli, pokušao počiniti samoubojstvo, ali su ga spasili - kaže prijatelj i dodaje da ih je saznanje da se Matej utopio dotuklo.

"Ni ne pitajte kako im je. Oni su se praktički povukli u sebe. Od njih svi očekuju neke odgovore, a oni ih nemaju. Jednostavno, kobne večeri bili su u provodu, veselili se i družili se, a onda je Matej izašao iz kluba. Nije im to bilo čudno, mislili su da je možda otišao u toalet ili da je otišao s nekom djevojkom. Kada su shvatili da ga nema, uhvatila ih je panika i počeli su potragu, koja se tragično završila 18. svibnja kada je iz Dunava u Beogradu izvučeno Matejevo tijelo", objašnjava sugovornik.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 09:59