StoryEditor
pucnjava u školi

Srbija oplakuje ubijene u pucnjavi u Beogradu, proglašena trodnevna žalost

Piše desk  /  04.05.2023., 08:23h

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost nakon masakra u kojem je učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero učenika i profesoricu.

Šef beogradske policije Veselin Milić rekao je da se, poslije dojave dužnosnika škole da jedan učenik nasumično puca, policiji javio dječak koji se punim imenom i prezimenom predstavio kao Kosta Kecmanović i rekao da je pucao na više osoba.

Napadač na psihijatriji

Milić je potvrdio da ga je policija ubrzo uhapsila. Napadač je smješten na odjel psihijatrije.

Učenici koji su išli u školu i preživjeli masakr svjedoče o strašnim prizorima koje su vidjeli i doživjeli. Roditeljima su ispričali da nisu ni slutili kakav se horor događa te da su mislili da neko u hodniku baca petarde, piše Telegraf.rs.

- Moj sin je bio u svečanoj sali na fotografiranju i razred se vraćao prema učionici u trenutku kada je počela pucnjava. Rekao mi je kako su svi mislili da je netko bacio petarde. Oni su ušli u učionicu ali, kako su i dalje čuli zvukove, nekoliko njih je izašlo ispred učionice da vide šta se događa - svjedoči majka jednog od učenika.

Opća pomutnja 

Kaže da je u tom trenutku prema učenicima dotrčao jedan od nastavnika koji im je rekao da bježe.

- Nastala je opća pomutnja. Sin mi je rekao kako je u hodniku vidio krvavog dječaka kako doziva svoju sestricu. Djeca su nekako uspjela izaći u dvorište, svi smo premrli od straha dok nismo preuzeli našu djecu - ispričala je majka.

Ističe da dječaka koji je počinio masakr nije poznavala, kao ni njen sin.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 08:11