StoryEditor
Općinski sud u Mostaru

Slovencu koji je izazvao prometnu nesreću u Drežnici određen pritvor u trajanju od 15 dana

Piše desk  /  02.05.2022., 15:26h
Kazao je kako je svjestan činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.

Na prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije danas je Općinski sud u Mostaru odredio pritvor u trajanju od 15 dana državljaninu Slovenije, Boštjanu Fureku.

Kako je potvrđeno za „Avaz“ iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru, Fureku je određen pritvor zato što postoje okolnosti izbjegavanja kaznenog postupka, budući da se radi o stranom državljaninu.

On je, podsjetimo, izazvao prometnu nesreću koja se dogodila u četvrtak, 28. travnja u mjestu Drežnica, sjeverno od Mostara.

Tada je Furek, upravljajući kombijem Renault Trafik, u kojem se nalazilo još sedam osoba, pod još neutvrđenim okolnostima prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom za čijim je volanom bio Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog, koji je poginuo na licu mjesta.

Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru, a svih sedmero putnika zajedno s Furekom su zadobili lakše i teže tjelesne ozljede.

Furek je 30. travnja u večernjim satima saslušan u vezi ove nesreće, nakon što je prethodno otpušten iz bolnice „dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Na saslušanju je rekao da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a priznao je da je tijekom dana, ali u prijepodnevnim satima popio dva piva.

On je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi.

Kazao je kako je svjestan činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 15:19