StoryEditor
vozilo se zapalilo

Širi se uznemirujući video vožnje u suprotnom smjeru na srpskoj autocesti: Jedna osoba poginula

Piše desk  /  05.09.2023., 07:34h

Nesreća s autoceste Miloš Veliki u Srbiji otvorila je pitanje o namjeri ili slučajnosti vožnje u suprotnom smjeru, a snimka Fiat Punta koji juri brzom trakom šokirala je javnost.

Novinari iz Srbije su s mjesta događaja izvijestili o tragovima kočenja duž šest kilometara, na potezu autoceste Surčin – Jakovo, odnosno od mjesta na kojem je auto mogao ući u suprotni smjer do mjesta nesreće, prenosi Direktno.

Fiat Punto je naletio na auto marke Hyundai vozeći suprotnim smjerom.

Fiat se zapalio

"Jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše ozlijeđena. Od siline udarca ‘Fiat‘ se zapalio i izgorio, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom prometnom nesrećom", priopćili su iz MUP-a Srbija.

Vozač Fiata je preminuo, a četrdesetogodišnji suvozač i tridesetogodišnja žena na čiji automobil su naletjeli su ozlijeđeni. "Niti su blage greške, niti je tako lako pogriješiti i ući na autocestu u kontra smjeru. Onog trenutka kada uđete na autocestu, morate vidjeti drugu traku s vaše lijeve strane. Uz to, signalizacija na Milošu Velikom je takva da, ako je pratite, ne možete pogriješiti. Ne znam razlog ovakvog načina vožnje, ali definitivno jest klasičan primjer nečeg što ne treba slijediti, jer kad se ovako nešto dogodi, postavlja se pitanje koliko će biti poginulih", rekao je za N1 Milan Božović, stručnjak za promet.

Treća nesreća u krivoj traci

Iz MUP-a su upozorili da su između prvog i trećeg rujna tri nesreće izazvali vozači automobila koji su prešli u suprotnu traku. "Na samoj uvodnoj rampi vozači mogu shvatiti da su napravili grešku i to je posljednji trenutak kada mogu zaustaviti svoje vozilo. Sve dalje je pitanje njihove sreće. Ako budu imali sreće da na autocesti, možda još i mogu otići do zaustavne trake, stanu, obilježe svoje vozilo trokutom, obuku se u prsluke, sklone s autoceste i pozovu pomoć na cesti koja će ih izvući odatle", dodao je Božović.

Korisnici društvenih mreža pamte vozača Fiata Punto koji je priveden prošle godine, nakon što je na autocesti kod Novog Sada vozio u suprotnom smjeru, kao i kada se na obilaznici oko Beograda, krajem lipnja, u suprotnoj traci našao automobil za čijim je volanom bio proslavljeni nogometni trener Ljupko Petrović.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:01