StoryEditor
opet sad

Šestogodišnji dječak upucao učiteljicu u školi

Piše hina  /  07.01.2023., 10:24h

Šestogodišnji dječak u petak je hicem iz pištolja ranio učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Newport News, savezna država Virginija, izvijestila je policija, a lokalni dužnosnici obećali su pronaći odgovore na sva ključna pitanja kako bii spriječili da se takav događaj ponovi.

Učiteljica, u tridesetim godinama života, zadobila je po život opasne ozljede, no njezino se stanje blago poboljšalo, rekao je načelnik policije Steve Drew.

Još nije poznato kako se šestogodišnji dječak domogao pištolja. Policija je izvijestila o "svađi" u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem.

''Nije riječ o slučajnom pucnju'', rekao je Drew. ''Želim znati odakle je došlo to vatreno oružje'', dodao je.

Nema ozlijeđenih među učenicima koji su radi njihove sigirnosti odvedeni u sportsku dvoranu gdje su im na raspolaganju psiholozi i socijalni radnici, kazao je Drew.

''Učenici su na sigurnom. U interakciji su s policajcima s kojima se zabavljaju i krate vrijeme, da bi se pod školskom pratnjom vratili svojim roditeljima'', rekao je.

''Ono što vam mogu reći jest da će se pokrenuti cjelovita istraga od strane gradskog vijeća, zajedno sa školskim odborom i drugim akterima, ali ćemo isto tako poduzeti prave korake i konkretne politike ne bi li se ovakvo nešto ponovno dogodilo'', istaknuo je gradonačelnik Philip Jones na konferenciji za novinare.

Školski nadzornik George Parker kazao je da "šokiran" i "obeshrabren" ovim događajem, nakon čega je istaknuo da učitelji nisu u mogućnosti  spriječiti ulazak oružja u školu.

''Moramo držati oružje što dalje od dohvata mladih ljudi. Niti ja niti moji učitelji ne možemo kontolirati pristup oružju'', napomenuo je Parker.

Parker dodaje da su svi školski kampusi opremljeni detektorima metala koji se inače koriste za nasumične pretrage, ali oni u petak nisu bili raspoređeni u Osnovnoj školi Richneck.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 16:50