StoryEditor
sarajevo

Sarajkić ubio Kršu da bi zaštitio ženu, likvidirao ga na klupi!

Piše desk  /  12.06.2024., 09:47h

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubojstvo Anela Krše, predat je jučer u nadležnost Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Tužiteljstvo ima pravo na zadržavanje 24 sata, nakon čega će dežurni tužitelj odlučiti o daljnjim mjerama. Za Sarajkića će, kako saznaje Avaz, biti predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

On se sumnjiči za kaznena djela ubojstvo i nedozvoljeno držanje oružja. Prema informacijama „Avaza“, Sarajkić nije imao ni dozvolu za nošenje pištolja, a na licu mjesta pronađeno je 16 čahura. Obdukcija će pokazati koliko je metaka ispalio u Kršu. Prve informacije ukazivale su na to da je ispaljeno više od deset metaka te da je tijelo Krše bilo neprepoznatljivo. Vještak je u preliminarnom nalazu naveo „više prostrelnih rana“.

Saznaje se da je Kršo ubijen hicima iz neposredne blizine, a najviše rana imao je na prsima.

Informacije upućuju na to da je Sarajkić ubojstvo isplanirao do u detalje. On je pozvao Kršu, koji mu je ranije prijetio, da se vide, a zatim je u njega pucao iz neposredne blizine. Ubio ga je dok su sjedili na klupi na Vilsonovom šetalištu. Prvi pucanj bio je koban, a zatim je u njega, dok mu je bio okrenut licem, ispalio više metaka.

Sarajkić je odmah pozvao policiju i predao oružje. Priznao je da je počinio ubojstvo.

Još se utvrđuje točan motiv ove brutalne likvidacije. Prema informacijama „Avaza“, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi s Kršinom suprugom. Izvori tvrde da je ona Kršu nedavno napustila zbog nasilja u obitelji, zbog čega je i uhićivan, te da je započela vezu sa Sarajkićem.

U cijeloj priči, motiv ubojstva nije ljubavni trougao, nego je izgledno da je Sarajkić želio zaštititi tu ženu od Kršinih prijetnji i nasilja.

Ubijeni Anel Kršo u izvodu iz kaznene evidencije ima čak devet pravosnažnih presuda u periodu od 2008. do 2023. godine, potvrđeno je jučer iz MUP-a KS.

On je osuđivan zbog više kaznenih djela, kao što su nasilje u obitelji, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubojstvo u pokušaju i krijumčarenje. S druge strane, ubojica Sarajkić nije nikada evidentiran za bilo koju vrstu kaznenog djela.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 01:58