StoryEditor
ilidža

Sahranjena liječnica, sin dirnuo govorom: "Budi mirna majko, bit ću jak"

Piše desk  /  28.07.2022., 07:13h

U emotivnom govoru njen sin nije krio suze i emocije.

Branka Pekić Semiz, liječnica u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu, sahranjena je na obiteljskom groblju na Ilidži dok je prethodno održana komemoracija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Od liječnice su se na komemoraciji oprostili njeni najbliži.

U emotivnom govoru njen sin nije krio suze i emocije.

– Mnogo boli praznina koju osjećam. Boli me nemogućnost da uradim nešto za tebe. Bole riječi koje nismo izgovorili, a mogli smo. Boli to što znam da nećemo biti zajedno. Ti si mi bila sve, i majka i najbolji prijatelj. Hvala ti za svaku toplu riječ, savjet i grdnju. Hvala ti što si mi bila vjetar u leđa i podrška. Hvala ti što si me naučila što znači biti dobar čovjek. Svima će nam ostati sjećanje na tvoju neizmjernu dobrotu i nesebičnost, plemenitost, hrabrost, odanost, smjernost i odgovornost. Budi mirna majko, bit ću jak. Neću reći zbogom jer ćeš zauvijek biti u mom srcu – kazao je Radomir Semiz.

Koliko joj je značila govorila je i Mirijana Popadić, sestrična pokojnice koja baš kao i njen sin nije mogla zaustaviti suze prilikom obraćanja na komemoraciji.

– Draga moja tetka, to što odlaziš ne znači da te gubim. Ti si u zauvijek u hodnicima ginekologije, u hodnicima  bolnice, na biciklu s korpom voća i na telefonu uvijek dostupna u svako doba dana i noći. Mnogo je razloga da u ovom tužnom trenutku budemo ponosni, da se ne sjećamo kako si otišla, već kako i zašto si živjela – kazala je Popadić.

Iz Bolnice Srbija na Facebooku su se od liječnice Pekić Semiz oprostili emotivnom porukom te su, između ostalog, napisali:

– Liječnica Branka bila je jedna od najvećih stručnjakinja u našoj bolnici, specijalistica ginekologije i akušerstva-subspecijalistica perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2500 beba. I posljednjeg dana u operacijskoj sali uspješno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne djevojčice stigao je na ovaj svijet – navedeno je u objavi.

Branka Pekić Semiz rođena je 8. 4. 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je subspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u Kliničkom centru u Sarajevu, piše N1info.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 12:34