StoryEditor
preživio čudom

Ruskom boksaču će biti rekonstruirano lice poslije napada medvjeda kojeg je ubio nožem

Piše desk  /  03.01.2022., 16:19h
Ruski profesionalni boksač Iliju Medvedev (23) operirat će lice dok se nastavlja oporavljati od strašnog napada medvjeda koji ga je ostavio na aparatima za održavanje života.

Mladi 23-godišnji borac bio je u društvu još dvoje osoba kada ih medvjed napao u šumi u Tjumenskoj regiji krajem listopada, prenosi Klix.

Jedan od aktera, Vyacheslav 'Slava' Dudnik (48) preminuo je od posljedica povreda, a Medvedev je uzvratio udarac i uspio je ubiti medvjeda nakon što mu je nanio više uboda nožem.

Boksač je nakon toga bio u induciranoj komi, a osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Egor Mekhontsev nazvao je Medvedeva "pravim herojem" i otkrio je sve detalje stravične priče.

"Mnogi su pročitali njegovu priču o tome kada je otišao na pecanje s dva prijatelja i sreo medvjeda koji je napao momke. Medvjed je odmah ubio jednog ribara, a zatim je napao našeg heroja, Ilju Medvedeva. Već je bio pod medvjedom i to ga je osakatilo. Ilja je imao vrlo male šanse da preživi... preživio je i spasio prijatelja. 

U džepu je imao nož za kojim je posegao dok ga je medvjed mrcvario, te ga je nekoliko puta ubo. Kako se kasnije pokazalo, to su bili udarci u vitalne organe medvjeda. Medvjed se povukao i uginuo nedaleko od njega", ispričao je Mekhontsev koji je podijelio svoju fotografiju s Medvedevom.

Operacije kojima će se Medvedev podvrgnuti uključuju plastičnu kirurgiju rekonstrukcije lica, navodi RIA.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:54