StoryEditor
smatraju ga herojem

Rus koji je ubio prijatelja kad je otkrio da mu je ovaj silovao 6-godišnju kćerku neće odgovarati za ubojstvo

Piše desk  /  16.01.2022., 12:30h
Otac iz Rusije koji je prisilio svog (bivšeg) prijatelja pedofila da si sam iskopa grob nakon što mu je silovao šestogodišnju kćerku neće biti optužen za ubojstvo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nožem je ubio prijatelja Olega Sviridova u osvetničkom bijesu nakon što je otkrio eksplicitne videosnimke na njegovom mobitelu,koje dokazuju da mu je ovaj seksualno zlostavljao svoju kćer.

Oleg Sviridov (32) pronađen je mrtav nakon što je silovao malu kćerku svog prijatelja. Na šokantnim snimkama djevojčica, koja danas ima osam godina, moli: “Oleg, dosta je, ne mogu više. Želim ići kući".

34-godišnjak je osumnjičen da je Sviridova (32) nasmrt izbo nožem u šumi nakon što ga je natjerao da sam sebi iskopa grob. Prvobitno se suočio s istragom ubojstva, no sada mu je rečeno da se od toga odustalo, kažu izvori bliski slučaju. Umjesto toga, bit će optužen za poticanje Sviridova da si oduzme život, za što je kazna manja.

Bivši radnik tvornice raketnih motora poricao je ubojstvo i "zadovoljan" je što se neće suočiti s optužbom za teško ubojstvo s nakanom. Izvori bliski slučaju otkrivaju da su forenzički dokazi pokazali da otac djevojčice nije ubo Sviridova u šumi, gdje je njegovo tijelo kasnije pronađeno u improviziranoj grobnici. Tvrdi se da je Sviridovu postavio ultimatum da ode u policiju i prizna da je seksualno zlostavljao djevojčicu ili da se suoči s očevim gnjevom.

Nakon što je tata povezan s ubojstvom pedofila, uslijedila je podrška koju su mu dali mještani sela Pribrežnoje, koji su mu prikupili novac za troškove obrane. U peticiji koju je potpisalo 2500 ljudi tražilo se da bude potpuno oslobođen i proglašavaju ga herojem. Podržali su ga uz poruku da je “spasio našu djecu tako što nas je oslobodio seksualnog predatora”. Strahuje se da je Sviridov zlostavljao još dvoje djece u selu.

Supruga oca osvetnika izjavila je da je, kada se vratila s posla, zatekla dvojicu bivših prijatelja kako se svađaju u kupaonici prije nego što je, pretučen i s modricama, Sviridov pobjegao iz kuće. Rekla je: “Suprug mi je bio histeričan, šokiran. Nikad ga nisam vidio takvog. Trebalo mu je dosta vremena da dođe k sebi i da mi objasni. Drhtavim rukama izvadio je Olegov telefon i pokazao mi video. Ne možete zamisliti kako sam se osjećala kad sam to vidjela. Vrtjelo mi se i bilo mi je mučno. Cijela sam se tresla. Nisam mogla vjerovati svojim očima da je to naše dijete u videu. Onda je moj muž počeo plakati. Stalno je ponavljao: 'On je moj najbolji prijatelj, vjerovao sam mu kao sebi'."

Optuženi otac je navodno rekao prijateljima da je natjerao Sviridova da si iskopa grob, ali samo da bi ga uplašio. Rekao je policajcima da ga je Sviridov napao i u borbi pao na nož. Njegova supruga pak ispričala je da ga je Sviridov pokušao ubosti nožem, a on se branio lopatom. Pedofil je tada "shvatio da nema za što živjeti" i zabio je nož u svoja prsa, rekla je.

Nakon što je 26. kolovoza 2020. pokopao svog bivšeg prijatelja, optuženi otac odnio je njegov telefon policiji, ali nije rekao da je Sviridov mrtav. Samo nekoliko tjedana kasnije priznao je borbu nožem i gdje je grob.

No, slomljeni tata više se neće suočiti s optužbom za ubojstvo, već s kaznenim progonom za "poticanje osobe na samoubojstvo ili pokušaj samoubojstva prijetnjama ili zlostavljanjem", što nosi kaznu od najviše šest godina, ali često dovodi i do nezatvorske kazne.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:30