StoryEditor
mafijaška likvidacija na Zrću

RASPETLJAVA SE KLUPKO PAŠKE LIKVIDACIJE! Isplivalo ime mogućeg naručitelja, ali i iznos za koji je Tanasković ispalio Cetinjaninu hitac u glavu

Piše desk  /  28.08.2022., 19:47h

Nakon mafijaške likvidacije na Zrću, u kojoj je Duško Tanasković (28) smaknuo hicem u glavu pred klubom na plaži Zrće ‘škaljarca’ Gorana Vlaovića (38), pojavile su se i prve špekulacije o tome tko je ubojstvo Cetinjanina naručio.

Iako istraga triju policija, hrvatske, srpske i crnogorske, ubojstva na Pagu, još traju, crnogorski mediji navode kako, prema prvim informacijama iza likvidacije stoji vođa ‘kavačkog’ klana, zloglasni Radoje Zvicer, prenosi Dnevno.hr.

Kako navode, on je za ubojstvo navodno platio iznos od 50 tisuća eura.

Prije uhićenja ubojica navodno udarao mobitelom po kamenu

U organizaciji zločina tako je navodno bilo nekoliko ljudi, a Duško Tanasković bio je zadužen za samo ubojstvo. Njega su snimile nadzorne kamere kad je u Vlaovića ispalio smrtonosni hitac te su ga ubrzo i priveli.

Nove informacije su i da je Tanasković prije uhićenja mobitelom udarao po kamenu, piše u nedjelju Jutarnji.

U petak mu je u Zadru određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, a sudac istrage, pred kojim se branio šutnjom, nije htio prihvatiti 100.000 eura kao jamstvo za slobodu.

Grupa za likvidaciju

“Izgleda da je Vlaović samo jedan u nizu neprijatelja iz suparničkog, ‘škaljarskog’, klana, koji je morao platiti glavom zbog konkurencije u švercu narkotika. Zvicer je za ovu likvidaciju formirao grupu od troje ili četvoro članova, među kojima je bio i Tanasković, koji je bio zadužen za pucanje, a ostali za logistiku – ispričao je za Kurir izvor blizak istrazi.

Odvjetnik Vinko Gulišija u petak je rekao i kako se očekuje da će tijekom istrage biti ispitano 11 – 12 svjedoka.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 10:54