StoryEditor
Potvrđena optužnica

Putem interneta poticao druge na terorizam, bio je neuračunljiv

Piše fena  /  04.01.2024., 16:29h

Sud Bosne i Hercegovine je potvrdio optužnicu u predmetu Armin Đananović, koja optuženog Đananovića tereti da je radnjama detaljno opisanim u optužnici počinio kazneno djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti.

Optuženi Đananović se tereti da je od kraja travnja 2021. pa do najdalje lipnja 2023., u stanju neuračunljivosti putem sredstava javnog informiranja, distribuirao i na drugi način putem društvenih mreža i platformi upućivao poruke javnosti koje su imale za cilj poticanje drugih na izvršenje kaznenog djela terorizma.

To je činio tako da je u više navrata vršio prevod tekstova objavljenih na arapskom jeziku na bosanski jezik, objavljivao takve tekstove s fotografijama ubijanja zarobljenih vojnika, civila i djece na navedenoj web-stranici, u kojim tekstovima se veliča Islamska država organizirana na teritoriju Sirije i Iraka i terorističke grupe Islamska država Iraka i Levanta (ISIL), čineći ih tako dostupnim bh. javnosti i šire, a s ciljem da potiče druge u BiH i šire na izvršenje terorističkih aktivnosti i na izvršenje kaznenog djela terorizam, priopćeno je iz Suda BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:01