StoryEditor
ZHŽ

Pritvor vozaču za kojeg se sumnja da je usmrtio pješaka kod Ljubuškog

Piše fena  /  15.09.2023., 16:17h

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg donio je rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom I. M. (1986.).

Osobi inicijala I. M. stavlja se na teret da je 12. rujna 2023. godine počinila teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi sa kaznenim djelom ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332. st. 1. KZ FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Podsjećamo, u prometnoj nesreći koja se dogodila 12. rujna u mjestu Klobuk kod Ljubuškog smrtno je stradao pješak Lj. P. rođen 1975. godine.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da bi vozač automobila koji je usmrtio pješaka mogla biti osoba I. M.

Kod njegove obiteljske kuće zatečeno je vozilo marke,,Renault Laguna‘‘ nepripadajućih registarskih oznaka RH, s vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja, te isto je izuzeto radi potrebnih vještačenja, a I. M. je uhićen, priopćio je ranije županijski MUP.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 12:46