StoryEditor
počinitelji u bijegu

Prijatelji o ubijenom zaštitaru: "Bio je jako vrijedan i dobar, krpao je budžet radeći noćne"

Piše desk  /  03.09.2022., 19:34h

U Zagrebu je nasmrt pretučen 40-godišnji zaštitar Hrvoje Zanatić. Počinitelji su još u bijegu, a policija im poručuje da se sami predaju jer su suzili krug oko njih.

Koliko je dosad poznato, jutros oko 5 sati na području Trnja u Lastovskoj ulici, u prostoru automat-kluba, nakon prvotnog verbalnog sukoba nepoznati su počinitelji tjelesno napali zaštitara, a zatim pobjegli.

Kako smo neslužbeno doznali, u napadu su sudjelovala tri počinitelja. Sva tri muškarca su bila alkoholizirana, jedan znatno pijaniji od ostalih. Muškarac koji je djelovao alkoholiziraniji od druge dvojice u jednom je trenu pokušao ući u službene prostorije kasina, odnosno u prostore gdje je zabranjen ulaz osobama koje nisu djelatnici. Zaštitar ga je u tome spriječio pa je došlo do sukoba, prenosi Index.

Dvojica muškaraca su ga, neslužbeno doznajemo, držala dok ga je treći udarao. Navodno je zaštitar u nekom trenutku udario glavom u stepenicu. Uskoro su napadači pobjegli, a netko je pozvao hitnu pomoć. Ozlijeđeni zaštitar je još davao znakove života te su ga reanimirali i prevezli u bolnicu. No, u bolnici mu se stanje pogoršalo i zaštitar je umro.

"Bio je predobar za taj posao"

"Ja ili moj kolega smo tu dolazili sigurno tri puta tjedno, svi su poznavali Hrvoja. Kad se ovo dogodilo, šokiralo me. Odmah sam znao da je to Hrvoje. Hrvoje je bio tako dobar dečko, nije bio bahat, kako često zaštitari znaju biti.

Bio je prema svima prijateljski nastrojen i miroljubiv. Bio je s Kozari Boka, tu se sprijateljio, znali su ga ljudi. Uvijek je ulazio u neke neobavezne, prijateljske razgovore. Evo, meni je probao prodati automobil pa je nakon tjedan dana to isto pokušao, zaboravio je da mi je već nudio auto", rekao je za Hrvoja, kojeg su poznanici zvali Čombe.

"Što da vam kažem, ovo je užas. Nemam vam što drugo reći osim da on nije bio za taj posao, bio je predobar. Jednostavno, on nije bio za taj posao", rekao nam je poznanik zaštitara. "Mislim da je imao pištolj sa sobom. Ali očito u ovakvoj situaciji mu nije bio od neke koristi", dodaje.

"Ja nisam čuo da je ikad imao problema i s kim u kasinu. Ovo je siromašan kvart, ne znam da tu dolaze ikakvi mafijaši ili opasni tipovi. Znam samo da je bio sa svima dobar, svi su ga voljeli", zaključuje.

"Bio je jako vrijedan i dobar"

"Ostali smo bez riječi, ovo je neopisiv stres. Taj nemili događaj pogodio je sve nas. Hrvoje je u našoj firmi radio dulje vrijeme. Bio je jako vrijedan i dobar čovjek. Obitelji smo na dispoziciji. A oko samog događaja, molim vas da nas razumijete, obratite se policiji koja radi na slučaju i s kojom smo surađivali od trenutka kad se to dogodilo", rekao je za Jutarnji Jozo Marić iz Noky securityja, tvrtke za koju je preminuli radio.

"Krpao je budžet radeći noćne"

"Hrvoje je bio dobar čovjek i ogromna je nepravda da je ovako skončao. Nije se ženio, živio je s obitelji, ima dvojicu braće od kojih je jedan teško bolestan i o njemu je jako vodio brigu. Kućni budžet je krpao odabirući noćne smjene jer se one ipak nešto više plaćaju. Malo je reći da smo šokirani njegovom smrću. Volio je svoj posao i radio ga je sa srcem. Na poslu je nosio pištolj koji je ostavljao u sefu nakon smjene", prepričao je Jutarnjem listu kroz suze prijatelj preminulog zaštitara.

Policija poručuje počiniteljima da se jave

Zvonimir Petrović, voditelj sektora Općeg kriminaliteta PU zagrebačke, obratio se popodne medijima. Nije otkrio koliko je bilo počinitelja niti koliko su novaca napadači izgubili u kasinu.

"Jutros oko 4:30 na Savici u jednom automat-klubu dogodio se incident. Zasad je to kvalificirano kao teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. Zaštitar se sukobio verbalno, a potom i fizički s više nepoznatih osoba. Nakon sukoba osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru. U interesu istrage ne možemo reći o koliko se osoba radi", rekao je Petrović.

"Ima svjedoka. Vjerojatno se djelo dogodilo na mah, dakle ne s predumišljajem", dodao je i otkrio kako policija raspolaže određenim saznanjima o napadačima.

"Suzili smo krug, raspolažemo s određenim operativnim saznanjima. Pozivam počinitelje koji su još uvijek nepoznati da se jave sami policiji", zaključio je.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 02:59