StoryEditor
split

Prijatelji Mateja Periša spremaju veliki oproštaj u centru Splita: Svatko tko želi neka dođe u grad

Piše desk  /  22.05.2022., 22:37h

Svi oni koji osjećaju da se žele oprostiti od Mateja Periša čija je nesretna sudbina ujedinila regiju moći će to napraviti u ponedjeljak navečer u centru Splita.

Naime, njegova mu ekipa, kolegice, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

Oboružani prigodnim porukama, koje će raznježiti i ona najtvrđa srca, kao i bengalkama, pripremaju napraviti špalir s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Također i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebali bi zatrubiti u spomen na Matejevu "ultimu partenzu", piše Slobodna Dalmacija.

Na ovaj simboličan način žele odati počast Mateju, a sve bi se trebalo odvijati u ponedjeljak navečer nakon što sunce zađe. Ovime će se tako od Periša moći oprostiti svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevjericom, ali i nadom, proteklih pet mjeseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

"Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Svatko tko želi neka sutra navečer dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti", rekao je jedan od prijatelja Mateja Periša.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 01:14