StoryEditor
pucnjava u oš u beogradu

Prijatelj ubojice iz Beograda: "Rekao mu je da će rođendanski poklon dobiti u srijedu. Taj dan je pucao"

Piše desk  /  08.05.2023., 09:05h

Učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" tvrdi da je bio jedan od prijatelja 13-godišnjaka koji je prošlog tjedna ubio osam kolega i zaštitara škole. Dječak je, kaže, bio na rođendanskoj zabavi 1. svibnja kada je ubojica slavljeniku rekao da će mu poklon donijeti u srijedu. To je dan kada je napravio masakr.

"Bio je kraj prvog sata, oko 8.35. Čuli smo pucnjeve, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo dogodilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: ‘Pucaju, bježite, bježite!‘. Naš nastavnik nas je spasio. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i vidio K.K. u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubojica, saznao sam to kasnije", rekao je dječak koji tvrdi da je s ubojicom dugo bio prijatelj.

"Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i nogomet u Tašmajdanskom parku", poručio je i dodao da je ubojica bio "miran, pristojan i malo introvertan".

"On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra nogomet, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja, a drugi ga maltretiraju. Zovu ga ‘štreber‘ jer je odličan učenik koji dobiva najviše ocjene", rekao je i dodao da misli da masakr nije povezan s lošom ocjenom. Nedavno je, priča dječak, K. tražio da promijeni razred kako bi izbjegao maltretiranje, ali i to da su se incidenti nastavili i u novom razredu.

On dalje navodi da je K. pucao i na svog prijatelja kojem dva dana prije masakra nije donio rođendanski poklon. Kasnije mu je rekao: ‘‘Dobit ćeš poklon u srijedu‘‘.

Podsjetimo, prošlu srijedu Srbiju je šokirao masakr koji je počinio 13-godišnji učenik osnovne škole. Samo dva dana kasnije u selu Mladenovci dogodilo se još jedan masovni napad u kojem je 21-godišnjak tijekom noći ubio osmero, a ranio 13 osoba. Najmlađa žrtva imala je samo 15 godina.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 18:25