StoryEditor
bio u induciranoj komi

Preminuo razbojnik kojeg je kod Cazina upucala žena kako bi spasila svog supruga

Piše desk  /  10.08.2022., 09:52h

Kod Cazina se dogodilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Amir Porčić je zajedno sa svojim pomagačem upao u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili, a potom i vezali. Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima i iz pištolja upucala Nejada Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi te je preminuo u Županijskoj bolnici u Bihaću, saznaje Crna-Hronika.

Iza preminulog Nejada ostala je supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja, a bit će sahranjen u četvrtak kod džamije Majetići.

Naime, u ovom se mjestu dogodilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija koristili vatreno oružje braneći sebe, a žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu s jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

Mušku osobu su pred kućom napali spomenuti razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac, žena se navodno u tom trenutku nalazila na katu kuće i čula da se nešto čudno događa u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju onesposobiti ne sluteći da je ona naoružana.

U tom trenutku žena je vidjela što se događa u kući, potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali.

Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli policijski službenici pa je prebačen u županijsku bolnicu Bihać.

Ostaje vidjeti kako će pravosudne ustanove tretirati cijeli ovaj slučaj, imajući na umu naše zakone i propise, no postoji mogućnost da se Hajrija osudi na pokušaj ubojstva razbojnika. Za ovo kazneno djelo Hajrija može završiti iza rešetaka i do nekoliko godina.

Dnevnik.ba

28. siječanj 2023 15:50