StoryEditor
podlegla u bolnici

Preminula žena koja je nakon skokova sa Starog mosta pala niz stijene u Neretvu

Piše desk  /  31.07.2023., 09:12h

Pedesetpetogodišnja A. G. iz Mostara koja se jučer teško ozlijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, nažalost, kako je potvrđeno za Avaz, podlegla je noćas u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“.

Njoj su konstatirani višestruki prijelomi. Usljed teških tjelesnih ozljeda došlo je do komplikacija njenog zdravstvenog stanja,

Kako je rekao za portal "Avaza" dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anestezijou, reanimaciju i intenzivno liječenje KB "Dr. Safet Mujić", reanimacione mjere su započele u 21 sat, no, nažalost, uprkos naporima liječnika, ona je podlegla u 23:45 sati.

Nesretna žena je skokove je promatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti natjecatelja, ali i Hitne pomoći odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 17:29