StoryEditor
prevara

Predstavio se kao policajac i rekao starici (82) da u kući drži krivotvoreni novac, povjerovala mu je i dala 50 tisuća kuna

Piše HINA  /  07.10.2022., 14:03h

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantom koji je, lažno se predstavljajući kao policajac, 82-godišnjakinji s područja županije ukrao oko 50 tisuća kuna.

Policija je u petak izvijestila kako je prevarant prije tri dana tu staricu telefonski nazvao i, predstavljajući se kao policajac, rekao joj kako ona u kući i banci posjeduje krivotvoreni novac, pa će doći na njenu adresu i preuzeti ga.

Povjerovavši mu, 82-godišnjakinja je pripremila novac, a on je potom došao kod nje i uzeo ga, čime ju je oštetio za oko 50 tisuća kuna.

U policiji ističu kako nastavljaju intenzivno tragati za nepoznatim prevarantom, a građane pozivaju na oprez u kontaktu s nepoznatim osobama, čak i ako prethodno nazovu kako bi najavili svoj dolazak.

"Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično)", poručuju iz policije.

Građane pozivaju i da ih odmah obavijeste posumnjaju li da im se netko lažno predstavio na kućnom pragu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:35