StoryEditor
likvidacija obitelji đokić

Poznati odvjetnik: Ubojice treba tražiti među rođacima

Piše desk  /  11.10.2021., 12:40h
Poznati odvjetnik Toma Fila, govoreći o slučaju ubojstva tročlane obitelji Đokić, Gorana, Gordane i Lidije, objasnio je da je ubojicu puno teže naći ako se to ne učini u prva dva-tri dana.

"U ubojstvu Đokića nije sudjelovao jedan čovjek nego više njih. Iz svega što sam doznao mogu zaključiti da je zločin do detalja isplaniran. Ovdje nema riječi o nekim naivnim ubojicama već se radi o profesionalcima. Ubojicu. po svemu sudeći. treba tražiti među Đokićevim rođacima i poznanicima", objašnjava Fila.

Prema njegovim riječima, ubojice su znale točno koje navike ima Goran, gdje ide, koliko se zadržava, kome najviše vjeruje i od koga strahuje.

"Postoji nekoliko teorija da je Đokića te noći zaustavio čovjek koji je bio maskiran u policajca pa je iz tog razloga njemu stao, ili pak rođak ili poznanik kojeg nije mogao odbiti. Mislim da je Goran odmah ubijen i da je ubojica nastavio voziti njegov automobil. Sve u vezi s ovim slučajem je do detalja isplanirano. Đokići su spaljeni na jednoj lokaciji, a automobil na drugoj. Znale su ubojice kako uništiti DNK tragove iz automobila, ali i na žrtvama. Zato i tvrdim da se radi o profesionalcima, a ne naivcima", kaže Fila.

Tvrdi da je policija već rasvijetlila sve što može i da ozbiljno rade na ovom slučaju. Točno su ušli u trag automobilu koji je vozio Đokić i kuda se sve kretao, ali im posao otežava to što su dokazi u automobilu spaljeni.

"Da se radi o loše isplaniranom slučaju ili nekim naivnim ubojicama, oni bi poskidali nakit koji Đokići imali na sebi. Međutim, oni su upravo na osnovi nakita i identificirani. Đokiću su uzeli samo novac koji im je bio potreban. Radio sam na nekoliko predmeta gdje je ubojica otkriven kada je sa žrtve uzeo nakit, a nakon zločina ga prodao. To je bio jedan od neoborivih dokaza", pojašnjava Fila.

S obzirom na to koliko policajaca radi o na ovom slučaju, Fila je uvjerenja da se krug osumnjičenih sužava i da neće umaknuti pravdi.

"Čvrsto sam uvjeren da ubojice treba tražiti među Đokićevom rođacima i njegovim najbližim suradnicima. U pola noći čovjek poput Đokića ne staje nepoznatom čovjeku", tvrdi Fila.

Siguran je da ovaj zločin izvršen iz koristoljublja ili osvete. Preljub kao motiv u slučaju Đokić je najmanje moguć.

"Što se tiče ubojice, mislim da on nije napustio Srbiju. Svaki ubojica smatra da neće biti uhićen jer da vjeruje u suprotno on ne bi zločin ni počinio. Njemu visina kazne ništa ne znači jer je siguran da neće biti otkriven. Siguran sam da jedan ubojica ovo nije mogao učiniti, Đokići su ubijeni s dva oružja", pojašnjava Fila.

Toma Fila misli da će policija uskoro rasvijetliti ovaj zločin jer je mnogo ljudi radi na njemu i da su ubojice napravile neku grešku jer ne postoji savršen zločin, piše Blic.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 10:28