StoryEditor
sukobi sa zakonom

Poznata pljačkašica uhićena u Banjaluci, pala još dva policiji dobro znana lopova

Piše dexk  /  16.06.2022., 07:09h

U Banjaluci su, kako prenose lokalni mediji, uhićeni neki od najpoznatijih lopova u BiH. Tako je policija u utorak lisice na ruke stavila Sabaheti Džindo iz Sarajeva, koja godinama važi za najpoznatiju kradljivcu u BiH. Istog dana uhićeni su i Ranko Rakić i Dragan Jelača, također godinama poznati policiji po kaznenim djelima. Rakić je jedan od rekordera u Republici Srpskoj po broju uhićenja i počinjenih krađa.

Rakić i Jelača su uhićeni u noći između utorka i srijede zbog sumnje da su samo dva sata ranije opljačkali osobu s invaliditetom.

Oni su ga oborili na zemlju i oteli mu ruksak s cigaretama i manjom količinom novca.

Banjalučanin Ž.U. je osoba s invaliditetom koja koristi štaku, a u utorak navečer je prijavio policiji da su mu dva muškarca prišla s leđa, u banjalučkom naselju Lauš te ga oborili na zemlju i uzeli torbu s osobnim stvarima.

Samo dva sata kasnije u naselju Borik policija je pronašla Jelaču i Rakića i kod njih pronašla ukradene predmete.

Kada je riječ o Rakiću i Jelači, ovaj dvojac se na stupcima crne kronike našao i početkom rujna prošle godine.

Tada je u centru Banjaluke došlo do tučnjave između njih dvojice u kojoj je deblji kraj izvukao Rakić, kojem je tom prilikom izbijen i zub. Prema tadašnjim informacijama, do sukoba je vjerojatno došlo tijekom podjele plijena iz nekih krađa. Međutim, očigledno je da su se pomirili i nastavili zajedno pljačkati.

Zatvor

Rakiću ovo  nije ni prvi put da opljačka osobu s invaliditetom. On je nedavno i osuđen na pet godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu, jer je na Badnji dan opljačkao Banjalučanina Ljubomira B, kojem je upao u kuću dok je spavao i osim novca uzeo torbicu s dokumentima i protezu za nogu. Poslije bijega protezu je odbacio, ali ga je policija pronašla i uhitila.

Prema presudi, Rakić je 6. siječnja oko 22 sata ušao u kuću Ljubomira B. u banjalučkoj Ulici srpskih rudara, zatekao ga na spavanju te ga osvijetlio mobilnim telefonom kako bi ga probudio i tražio novac.

Vlasnik je razbojniku dao novčanik u kojem je bilo 200 KM, a optuženi je izlazeći iz kuće uzeo ortopedsku protezu za nogu, štaku, mobilni telefon i mušku torbu te pobjegao.

Rakić je jedan od najpoznatijih lopova u Banjaluci i okolini, u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih kaznenih djela.

Radi se o osobi koja, kada je na slobodi, krade sve što stigne, a prije par godina kamere su ga snimile kako je ukrao čak i lutku iz izloga.

Očevidac ubojstva

Rakić je tražen i u Njemačkoj. On je, inače, rođen u Bochumu, a u periodu od 2008. do 2016. godine počinio je 36 kaznenih djela u toj državi. Posebno se ističu kaznena djela povezana s narkoticima, pronevjere novca, krađe, provale i druga kaznena djela.

Jelača je također od ranije poznat policiji zbog teških kaznenih djela, a prije par godina bio je uhićen i zbog navođenja djece na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević iz Banjaluke.

Sumnjičen je i za krađe. Također, bio je očevidac ubojstva Brune Rolda, te je na sudu svjedočio protiv optuženih. Jelača je u ožujku bio akter požara u napuštenoj kući u banjalučkom naselju Dolac u kojoj je našao utočište, prenosi Srpska Info.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 11:01