StoryEditor

Poznat identitet muškarca koji se zapalio na Markovom trgu: "Tužni smo i iznenađeni. Svima nam je bio drag kolega"

Piše desk  /  11.06.2024., 14:58h

Muškarac koji se u utorak polio benzinom i zapalio na Markovom trgu stanovnik je Koprivničko-križevačke županije. Također se doznalo da je 57-godišnjak rodom iz Koprivnice, a radio je u Virju.

Muškarac je bio zaposlen u HŽ-u i navodno je hrvatski branitelj, a oni koji ga poznaju kažu da do sada nije pokazivao nikakve znakove u ponašanju da bi učinio nešto takvo. Naime, muškarac koji se u utorak ujutro pokušao zapaliti na Markovu trgu i dalje je u kritičnom stanju. Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović je rekao da je već godinu dana bio u mirovini, piše RTL.

"Nikada na njemu nismo primijetili da ima takve nagone. Što se događalo u zadnjih godinu dana ne možemo znati ni komentirati. Jako smo iznenađeni kao kolega bio je jako dobar, jako kolegijalan. Imao je izvjesnih problema u životu na koje je možda mogao bolje utjecati. Tužni smo i iznenađeni s tim što se dogodilo jer nam je svima kao kolega bio jako drag", kazao je Petrović.

"Nikada nismo primijetili da bi on nešto tako mogao napraviti", dodao je Dalibor Petrović za 24sata. Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 9.37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka osoba zapalila.

Traje očevid cijele situacije

"Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio", javili su iz Policije.

"Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno  prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu", dodali su.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen. Očevid je u tijeku, a njime rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 14:50