StoryEditor
u gradu Himare

Policajac u Albaniji gliserom ubio curicu (7) pa se na plaži potukao s njezinim ocem

Piše desk  /  06.08.2022., 21:49h

Arjan Tase, bivši policijski načelnik u albanskom gradu Himare, osumnjičen je za ubojstvo 7-godišnje djevojčice Jonade Avdie.

Sumnjiči ga se da je djevojčicu ubio gliserom, a kada se vratio na kopno, potukao se s njezinim ocem Bledarom Avdiem, piše Blic. Tragedija se dogodila prošlog tjedna oko 14 sati na plaži Potam u Albaniji.

"Gliser je udario direktno u moju kćer"

Tase tvrdi da je izgubio kontrolu nad gliserom, no svjedoci govore da je izvodio opasne manevre te glisirao preblizu obale.

Otac djevojčice je za lokalne medije rekao da se kupao s kćeri blizu obale kada je ugledao bijeli gliser s dvije osobe kako juri u njegovom pravcu.

"Došao je velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a gliser je direktno udario u moju kćer", rekao je otac lokalnim medijima, prenosi Blic.

Svjedoci snimili tučnjavu policajca i oca

Svjedoci tragičnog događaja snimili su kako se Tase tuče s ocem djevojčice dok ih kupači s plaže pokušavaju razdvojiti. 

Učitelj koji je tog dana bio na plaži Blisim Ahmetajm prisjetio se na Facebooku kako mu je Bledar nakon tragedije prišao i rekao: "Trebao sam umrijeti umjesto nje."

Ubojstvo iz nehaja

Istražitelji kažu da je policajac Tase gliserom vodio svoju obitelj iz Porto Palerma u Potam, smješten na udaljenosti od oko pet kilometara od mjesta nesreće. "Propeleri su izazvali ozbiljne ozljede koje su dovele do momentalne smrti", rekao je glasnogovornik policije.

Tase je sada pod istragom za ubojstvo iz nehaja, a 15 policajaca koji su tog dana trebali čuvati obalu je otpušteno, prenosi Blic.

Smrt djevojčice Jonade razbjesnila je građane Albanije i zbog toga se širom zemlje održavaju prosvjedi. U glavnom gradu Tirani jučer su se deseci prosvjednika sukobili s policijom.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 09:30