StoryEditor
ubojstvo denisa tota

Pojavile su se dvije verzije priče o ubojstvu hrvatskog rukometaša. MUP: Imamo više snimki

Piše desk  /  18.04.2022., 17:43h
Hrvatski rukometaš Denis Tot sjedio je u separeu s troje osumnjičenih za njegovo ubojstvo u noći kada je ubijen. Kako piše makedonski portal 24info, hrvatski rukometaš dio noći proveo je u noćnom klubu s Klementinom L. (19), Angelom Georgievskim (28) i Andrejem K. (22), koji su nakon izlaska iz diskoteke napali Tota.

Još uvijek nije jasno zašto je točno došlo do napada. Ono što je službeno izvijestio ministar Oliver Spasovski jest da su se Tot i Klementina poznavali od ranije te da je nešto u njihovoj vezi uzrok incidenta, prenosi Index.hr.

Pojavile su se dvije verzije događaja

Kako prenosi portal Telma, Tot i djevojka nisu se planirano sastali tu noć u klubu i sjedili su za različitim stolovima. Djevojka je cijelu noć bila u društvu Georgievskog. Među njom i Totom, prema navodima portala, došlo je do kontakta unutar kluba, ali su se najduže zajedno zadržali kasnije ispred kluba, kada su o nečemu raspravljali. Kako piše portal, to je snimila jedna od nadzornih kamera.

Portal 24info navodi kako je prema jednoj verziji događaja do sukoba došlo jer je Tot navodno nedolično dodirivao Klementinu. No portal A1on u svojoj rekonstrukciji navodi da je do sukoba došlo zbog svađe oko taksija.

Taj portal navodi da su Georgievski, Klementina, Andrej i Tot iz kluba izašli oko 3:30 ujutro te su pozvali taksi. Njih četvero navodno su ušli u taksi, a onda je došao i peti mladić, za kojeg nije bilo mjesta. Kada je shvatio da nema mjesta za petog mladića, Kostovski je navodno izvukao Tota iz taksija i tada je krenuo napad.

Što kaže MUP?

Prema riječima ministra Spasovskog, u 3:33 iz diskoteke je pozvana Hitna pomoć, koja je Tota odvezla u bolnicu u 3:54, dok je MUP primio dojavu u 4:11.

"Iz Kliničkog centra javljaju da je pacijent dovezen bez svijesti, bez srčane radnje i bez vidljivih tragova nasilja. Zatim se uključuju kolege iz MUP-a, a jedna ekipa odlazi u bolnicu. 

Prema razgovorima koje smo vodili s liječnicima, rekli su nam da od početka nije bilo vidljivih tragova nasilja. Hitna nas je obavijestila da su Tota zatekli na javnoj površini, ali su tražili od nas da podnesemo pisani zahtjev za davanje te informacije, što smo dobili sa zakašnjenjem. 

Nismo dosad prijavili remećenje javnog reda i mira, tučnjavu ili nešto slično ispred zgrade. Snimka koja je objavljena u javnosti je iz drugog kuta, ali imamo i druge snimke i taj materijal se daje državnom odvjetniku, pokazuje tko su sudionici i što su radili. Ova snimka koja je objavljena u javnosti ne ugrožava istragu", rekao je Spasovski.

Kronologija slučaja

Tot je prošli tjedan pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju, koji od početka prate dvije verzije priče. 

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost, pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut

"Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život'', rekla je Mojsova prije nego što je Tot preminuo.

Potom se oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je "njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti". 

Istoga dana makedonska je policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhićene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

Potom je Telma TV objavila da je bila riječ o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se pozvao na izvještaj liječnika sudske medicine. Koban je bio udarac u glavu, pisali su. Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva. U sukob s Totom bile su uključene tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, brzo privedene, a za trećom se tragalo.

Policija pregledala snimku, pojavila se priča o zataškavanju cijelog slučaja

Policija je pregledala i snimku na kojoj se vidi da su Tot i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Malo nakon što su otišli, potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša pronašao je djelatnik diskoteke.

Makedonsko tužiteljstvo objavilo je detalje tučnjave. Kazali su da je tučnjavi prethodila kraća verbalna svađa, nakon čega je Tot napadnut i više puta udaren šakama i nogama. Od udaraca je pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Troje osumnjičenih ga je nastavilo udarati po glavi, a potom su napustili mjesto događaja, ne pomažući mu.

Pojavila se i informacija da se ovo ubojstvo pokušalo zataškati, no makedonsko tužiteljstvo je to demantiralo. 

"Nema nijedne indikacije da to može biti tako. Kad smo čuli od bolnice da je ovo takav slučaj, odnosno zastoj srca, naredili smo da se pribave okolni dokazi koje MUP treba pribaviti, da se vide kamere gdje je bio lokal, odakle je preminulog preuzela hitna pomoć, sve je to u istom danu pogledano. Vidjelo se da su se svi uključili u traganje za počiniteljem", rekao je glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

Georgievski je bio diler

Makedonski 24info javlja da je Angelo Georgievski, glavni osumnjičeni za premlaćivanje Tota, u Sloveniji bio osuđen za trgovinu drogom. On je 2016. u Mariboru automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, no policija ga je uhvatila.

Ispostavilo se da je Georgievski bio član skupine koja se bavila dilanjem droge. Slovenska je policija u listopadu 2016. otkrila i laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, među ostalim i droge za silovanje.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 19:53