StoryEditor
zagreb

Poduzetnik bježao policiji, a onda su ga pet sati nagovarali da izađe iz vozila: Pričao na engleskom, govorio da ima diplomatski imunitet, prijetio sucem Vrhovnog suda...

Piše desk  /  13.07.2022., 09:10h

Ujedno je narušavao javni red i mir te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Zbog banalnog prekršaja i pogrešnog prestrojavanja 41-godišnji poduzetnik koji je po Zagrebu bježao policiji, nakon čega u ga punih pet sati nagovarali da izađe iz vozila, na koncu će morati platiti kaznu od 50.000 kuna, nepravomoćno je odlučila prekršajna sutkinja.

Prema presudi, on je u ožujku oko 23.40 sati u Zagrebu u crnom Mercedesu stao na križanju Miramarske i Mihanoviće na crveno svjetlo na semaforu u desnom prometnom traku za skretanje desno. No, na zeleno je naglo krenuo, dao gas i prošao pokraj vozila koja su bila u lijevom prometnom traku te prije svih skrenuo lijevo.

Na njegovu nesreću, primijetila ga je policijska patrola i krenula za njim. U jednom času na križanju kod HNK-a spustili su prozor i pokazali policijske značke i rekli mu da stane, ali on je pobjegao. Sustigli su ga na križanju Medulićeve i Deželićeve i tad je nastupila prava drama, prenosi Danica.hr.

Muškarac nije htio izaći iz automobila, a šef sektora temeljne policije ispričao je kako mu se vozač kroz otvoren prozor obratio na engleskom i rekao da je američki državljanin, da razgovara s veleposlanstvom SAD-a i da ima imunitet. U jednom času se pozivao i na suca Vrhovnog suda Đuru Sessu pa im zaprijetio da će svi dobiti otkaz.

‘Na jedan je mobitel razgovarao na engleskom, a drugim nas je snimao. Bio sam siguran da je na drogama ili alkoholu jer se osjetio zadah, gubio je fokus, par puta mu je mobitel ispao iz ruke i imao je crvene oči‘, ispričao je policajac.

Oko 4.30 sati ujutro došao je voditelj mobilne jedinice i uspio ga nekako smiriti te mu ponuditi vodu. Tada je, nakon gotovo pet sati natezanja, pristao izaći iz automobila i poći s njima u policijsku postaju.

No ni tu nije stao, već je policiji uputio niz uvreda. ‘Kreteni, majmuni, pušite ku***‘, psovao im je.

Za prometni prekršaj, odnosno jer je iz prometnog traka za skretanje desno skrenuo ulijevo, dobio je 700 kuna kazne. Dodatnih 7000 kuna kazne dobio jer nije htio zaustaviti vozilo po naredbi policije i izaći iz automobila.

Osim toga, prilikom nadzora obavljenog u Medulićevoj ulici kod raskrižja s Ulicom Gjure Deželića odbio se podvrgnuti ispitivanju pomoću alkometra, a za to je zaradio kaznu od 20.000 kuna.

Nadalje, istom prilikom u 1.27 sati krenuo je vozilom prema naprijed u smjeru sjevera kolnikom Medulićeve ulice, dok mu je bila izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, a to ga je stajalo dodatnih 20.000 kuna.

Ujedno je narušavao javni red i mir ‘na naročito drzak način tako da je na ulici vikao i galamio‘, a čime je privukao pozornost građana koji su negodovali s prozora svojih stanova. Kazna za taj prekršaj – 1319 kuna.

Na koncu je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike za što je kažnjen sa 754 kune.

Ukupno, dakle, kazna iznosi 49.773 kune, a mora podmiriti i 480 kuna troškova prekršajnog postupka.

Kako je jedan dan proveo u policijskom pritvoru, od te kazne oduzima mu se 300 kuna. Presuda je nepravomoćna i poduzetnik se na nju može žaliti, prenosi Danica.hr.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 00:52