StoryEditor
skoplje

Podignuta optužnica protiv ubojica hrvatskog rukometaša koji je nasmrt pretučen: Tot ih je počastio pićem, kasnije su ga ubili

Piše desk  /  22.07.2022., 10:30h

Tužiteljstvo u Skoplju podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota koji je nasmrt pretučen ispred diskoteke Privilege u gradskom parku u Skoplju, piše makedonski Fokus.

"Optuženi su 7. travnja ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajedno ubili ozlijeđenog Denisa Tota. Svi troje su mu nakon kraće prepirke zadali više udaraca i teških tjelesnih ozljeda od kojih je oštećeni najprije pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo", zaključilo je tužiteljstvo.

Za ubojstvo su osumnjičeni Angelo Georgievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski, a tereti ih se za kazneno djelo ubojstva, za što je predviđena kazna zatvora od najmanje pet godina. Tužitelj je kaznenom sudu podnio prijedlog za produljenje mjere pritvora za trojicu okrivljenika.

Počastio ih pićem, kasnije ga ubili

Tužitelj je od suda zatražio da se osumnjičenima produlji boravak u pritvoru.

Rukometaš je u noći sa 6. na 7. travnja u klubu Privilege vidio Kostovskog kojega je poznavao od prije, piše Fokus. Tot je tada bio u rukometnom klubu Butel iz Skoplja i živio je u hotelu Marriott u istom gradu. U tom hotelu je Kostovski radio kao konobar.

Kostovski je u Privilegeu bio u istom društvu s Georgievskim i Levkovskom, no Tot nije došao s njima u klub. Pridružio im se nakon što je u klubu vidio Kostovskog. Tot ih je počastio pićem, a svi skupa su u četvrtak, 7. travnja, oko 3:30 izašli iz kluba. Rukometaš je htio ući s njima u taksi.

Iako postoji mnogo verzija o tome što je bio uzrok svađe, sigurno je da je između rukometaša i djevojke došlo do svojevrsnog okršaja. Prema službenim informacijama, Tot i Levkovska imali su nesporazum. Na snimkama nadzornih kamera vidi se da djevojka udara rukometaša dok on bespomoćno leži i ne miče se.

Kostovski i Levkovska su brzo uhićeni, a za trećim osumnjičenikom nekoliko je dana trajala potraga. Protiv svih troje vodi se postupak za kazneno djelo, piše Fokus.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:04