StoryEditor
LJUBUŠKI

Podignuta optužnica protiv osumnjičenog A.P. zbog ubojstva u Humcu

Piše desk  /  14.11.2023., 16:40h

Intenzivnim radom na predmetu za nepuna tri mjeseca Županijsko tužiteljstvo ZHŽ okončalo je istragu i 30. listopada 2023. godine podiglo optužnicu protiv A.P. iz Humca, Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ‘ubojstva’ a optužnicu je potvrdio Županijski sud u Širokom Brijegu 6. studenoga ove godine.

Optužnicom se tereti da je u neubrojivom stanju zbog kronične duševne bolesti psihotičnog karaktera – paranoidne šizofrenije, u namjeri da usmrti svog oca V.P. istog oborio na pod, a potom ga više puta nogama i rukama snažno udarao u predjelu glave i gornjeg dijela tijela.

Također, u više navrata iz dnevnog boravka kroz hodnik odlazio je do kupatila i vraćao se do mjesta gdje je V. ostao ležati na podu, a potom istog nastavljao snažno udarati, na koji način mu je nanio teške tjelesne povrede posljedicom čega su kod V. nastupila oštećenja za život važnih moždanih centara uslijed čega je isti na licu mjesta preminuo.

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo ŽZH je 11. kolovoza ove godine podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom A.P., Županijskom sudu Široki Brijeg zbog postojanja osnovane bojazni da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti kazneno djelo kojim prijeti, kao i zbog počinjenja posebno teškog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, te zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, nakon čega je Županijski sud odlučujući o istom prijedlogu osumnjičenom A.P. odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

Potom je Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu 1. rujna ove godine uputilo Županijskom sudu Široki Brijeg prijedlog za produženje pritvora osumnjičenom A.P. za još dva (2) mjeseca na odlučivanje, jer su i dalje postojali razlozi zbog kojih je pritvor određen, te je odlučujući o istome Županijski sud Široki Brijeg 7. rujna osumnjičenom A.P. produžio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je ponovno produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 08.11.2023. godine, i isti može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije (2) godine dana, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 22:07