Podignuta optužnica protiv 'balkanskog Al Caponea': Tereti ga se za krivotvorenje tri dokumentaSCREENSHOT
StoryEditor
pao u Hrvatskoj

Podignuta optužnica protiv ‘balkanskog Al Caponea‘: Tereti ga se za krivotvorenje tri dokumenta

Piše desk  /  20.09.2022., 11:06h

Za njim je tjeralicu raspisao Interpol Srbija, te će vjerojatno po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj biti izručen bilo Srbiji ili Crnoj Gori

"Balkanski Al Capone", kako su mediji prozvali 35-godišnjeg državljanina Crne Gore Ivana Vujovića, optužen je za krivotvorenje tri isprave, piše Večernji list.

Vujović je prije mjesec dana uhićen s krivotvorenim dokumentima koje je planirao iskoristiti kako bi napravio plastičnu operaciju.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva Pula, Vujović se tereti da je policajcima koji su ga zatražili dokumente u noći na 18. kolovoza u Medulinu pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore. Dokument je očito policajcima zbog nečega bio sumnjiv, jer su ga dodatno provjeravali te ustanovili da je riječ o krivotvorini.

Potom je Vujović otišao u Zagreb kako bi napravio plastičnu operaciju, te je uhićen. Nakon uhićenja određen mu je istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Kako je Vujović državljanin Crne Gore, za kojim je u trenutku uhićenja bila raspisana tjeralica koju je za njim raspisao Interpol Srbija, vjerojatno će po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj biti izručen bilo Srbiji ili Crnoj Gori, ovisno koja država njegovo uhićenje zatraži.

Beogradski ga je Interpol tražio zbog ranjavanja 29-godišnjeg Darka Bulatovića 29. srpnja 2016. u Beogradu. Bulatovićev je otac u to vrijeme bio direktor nogometne Superlige Srbije, a i nekadašnji je direktor nogometnih klubova Zemuna, OFK Beograda, podgoričke Budućnosti i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

No, to je tek posljednji u nizu njegovih zločina. 24. prosinca 2015., uspio je pobjeći iz zatvora u Bijelom Polju, gdje je izdržavao kaznu zatvora od 14 godina zbog ubojstva Radovana Savovića nedaleko od zgrade crnogorske televizije u svibnju 2008. Motiv ubojstva bio je osveta jer ga je Savović, nekoliko mjeseci ranije pretukao u budvanskom lokalu. Usmrtio ga je s nekoliko hitaca iz revolvera pri izlasku iz pizzerije u kojoj je sjedio s društvom. Kad su ga izvodili sa suđenja, fotografima je pokazao srednji prst. Prvotno je kaznu služio u zatvoru Spuž pa je zbog čestih tučnjava premješten u zatvor u Bijelo Polje. Jednog je zatvorenika pokušao ubiti zašiljenom žlicom, a prijetio je i policajcima.

Zbog njega je bilo suspendirano nekoliko rukovoditelja zatvora, nakon što je uspio prilikom telefonskog razgovora i uz prijetnju pištoljem, savladati dežurne čuvare koji inače ne nose oružje. Potom je savladao i policajca koji je osiguravao ulaz u zatvor, a kasnije se otkrilo da je pištolj nekako nabavio iz sefa šefa zatvorske straže.

Godinama je izmicao policiji, sve dok ga nije konačno pao u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 20:43