StoryEditor
TUŽNA ISPOVIJEST

Partner Lidije koju je ubio bivši muž: Neka suci dođu na sprovod i pogledaju siročadi u oči

Piše desk  /  10.06.2022., 12:34h

Lidija je godinama pokušavala naučiti živjeti sa strahom od njega, uvijek se plašila da bi mogao nešto učiniti njoj ili njenoj djeci, rekao je

Volio bih da suci i socijalni radnici dođu na Lidijinu sahranu da dobro pogledaju njen kovčeg. Oni su pustili Zlatana Vasiljevića jer su vjerovali da je dobar čovjek. Zbog toga je Lidija sada mrtva - rekao je jučer Danijel Mondelo, s kojim je u vezi bila Lidija Miljković koju je 8. lipnja, ubio njen bivši muž u Vicenzi.

Mondelo, radnik jedne ugostiteljske kuće, bio je u vezi je s Lidijom dvije godine. Kako je rekao, imali su planove za budućnost i htjeli su kupiti veću kuću, kako bi njena djeca imala bolje uvjete za život, piše Blic.

- Prije tri tjedna izrečena je presuda kojom je utvrđeno podijeljeno starateljstvo nad djecom. On nije ni plaćao alimentaciju, a moja žena ga nikada nije prijavila. Željela je samo dobro za svoju djecu. Za suce, Zlatan Vasiljević je bio dobra osoba nakon odslužene kazne. Očajavam jer, dok je sustav ovakav, žene će biti ubijane - rekao je Mondelo.

Rekao da će sve pobiti

Prema njegovim riječima, nije točno da je Lidija kobnog dana zakazala sastanak s Vasiljevićem.

- On je jednostavno znao gdje Lidija radi. Nastavio je proganjati nju i njenu obitelj. Odlučio je ubiti ju tamo jer je to izolirano područje. Lidija je godinama pokušavala naučiti živjeti sa strahom od njega, uvijek se plašila da bi mogao nešto učiniti njoj ili njenoj djeci. Bila je napeta svaki put kada je morala izaći iz kuće. Usprkos svemu, nije htjela zauvijek se skrivati. Jednom joj je socijalna služba savjetovala da promijeni grad, ali nije htjela. Cijeli njen život i njeno dvoje djece tinejdžera bilo je tamo, u Vicenzi. Usprkos strahu, nije željela odvojiti dvoje djece od njihovog svakodnevnog života. I oni su se plašili očevog nasilja - kazao je on.

Prema Mondelu, oboje su znali da će se prije ili kasnije nešto strašno dogoditi.

- Vasiljević je rekao da će nas sve pobiti. Nitko nije ništa uradio, a on je imao tri prometne nesreće u proteklih nekoliko mjeseci, i tek nakon posljednje mu je oduzeta dozvola - objasnio je žrtvin novi partner.

Htjeli približiti djecu ocu

- Suci su htjeli približiti djecu ocu, ali on nije htio njih. Sve vrijeme su dovodili u pitanje da je Lidija dobra mama. Špekulirali su da ja svojim prisustvom mogu sve njih ugroziti. Prije nego što sam postao njen partner, bio sam i njen kolega. Znam kroz što je prošla s tim čovjekom i znam da ta muka nikada nije bila gotova - rekao je Mondelo.

Prema njegovim riječima, sudac iz Vicenze je Miljković teretila za sudske troškove koje njen bivši suprug nije platio. Oko 15.000 eura platila je Lidija, koja je radila razne poslove da bi osigurala opstanak svoje obitelji.

- To je apsurdno. To znači progresivno guranje čovjeka ka smrti. Ipak, presedana, žalbi i prijava nije nedostajalo. Niko nije prstom mrdnuo da ga spriječi. Da vidimo tko će imati hrabrosti da pogleda u lice ona dva siročeta - kazao je on.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:26