StoryEditor
stravično

Pakistanac uhićen za ubojstvo nožem u tramvaju u Hrvatskoj: Policija objavila nove detalje

Piše Desk  /  17.11.2021., 20:55h
U Italiji je uhićen 21-godišnji Pakistanac Muhammad S. za kojeg se sumnja da je prije nepuna dva mjeseca u tramvaju linije 6 u Novom Zagrebu kuhinjskim nožem ubio Sinišu V. (52).

Mladi Pakistanac, stranac sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, uhićen je u Italiji kamo je pobjegao na dan zločina.

Policija je sad objavila detalje zločina, piše Index.

Detalji zločina u tramvaju

Poručili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Pakistana, strancem sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva na štetu 52-godišnjaka.

Sumnja se, navodi policija, da se s oštećenim u subotu, 18. rujna 2021. godine oko 8:55 u tramvaju linije broj 6 koji je prometovao od okretišta Sopot u smjeru sjevera, neposredno prije tramvajskog stajališta Most mladosti na Sarajevskoj cesti, dok se s njim nalazio u priključnim kolima, najvjerojatnije verbalno, a potom i fizički sukobio te da mu je, u namjeri da ga ubije, nožem zadao ubodnu ranu na području vrata uslijed koje je oštećeni preminuo na mjestu događaja.

Pješice se udaljio pa pobjegao u Italiju

Osumnjičeni Muhammad S. se potom pješice udaljio prema centru grada.

Nakon zaprimljene prijave o događaju policijski službenici su započeli s intenzivnim provođenjem kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je poduzet niz mjera i radnji te je utvrđen identitet počinitelja ovog kaznenog djela, a za kojeg je utvrđeno da je napustio Republiku Hrvatsku, kažu iz policije. 

Temeljem Međunarodne policijske suradnje za osumnjičenim je raspisan Europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je 21-godišnji državljanin Pakistana uhićen u Italiji, gdje se trenutno nalazi u zatvoru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeto je posebno izvješće, zaključuje policija u priopćenju. 

Dnevnik.ba

24. svibanj 2022 15:51