StoryEditor
grad tuguje

Ovo je profesorica koju je jučer u Kaknju ubio sin, učenik poručio: "Ovo je nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu"

Piše desk  /  15.06.2022., 06:59h

U Kaknju je u utorak u jutarnjim satima došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradala Emira Šehagić.

Emira Šehagić je bila profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji Muhsin Rizvić u Kaknju, bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u mirovinu.

Pamte ju brojne generacije učenika koji se na društvenim mrežama opraštaju od nje:

- S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrsna lingvistica, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje. Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se dogodilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice - napisao je jedan od učenika na društvenim mrežama.

Kako saznaje Avaz, nju ubio je mlađi sin Armin Šehagić (1993.). On je navodno imao psihičkih problema.

Šehagić se, kada je shvatio što je uradio odvezao automobilom na rijeku Bosnu i skočio, ali su ga uspjeli izvući i tako spriječiti suicid.

Elvedin Fišek, glasnogovornika MUP-a Zeničko-dobojske županije, potvrdio je da je Šehagić prebačen u Županijsku bolnicu u Zenicu na Neuropsihijatriju.

Dnevnik.ba

01. ožujak 2024 03:30