StoryEditor

Ovo je peti osumnjičeni za ubojstvo Vanje, uhićen je u svojoj školi za borilačke sportove

Piše desk  /  05.12.2023., 11:47h

Peti osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Vanje Đorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru je identificiran kao Bore Videvski, sportaš iz makendonskog Velesa, koji je, kako pišu tamošnji mediji, uhićen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Trener borilačkih vještina na društvenim je mrežama često dijelio fotografije djece koju podučava borilačkim sportovima.

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju zasad nije poznata.

Uz Vidovskog osumnjičeni i uhićeni i Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubojstvo, 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Panča Žeževskog. 

Uhićen je je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski koji je, kako sumnjaju istražitelji, otmičarima javio kada djevojčica ide u školu. Cilj otmice je navodno bila iznuda od majke, no otmičari su djevojčicu ubili dva i pol sata nakon što ju je oteli. Nagađa se da su to učinili jer su se uspaničili. 

Svim uhićenima određen je pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdana međunarodna tjeralica zbog nsumnje da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Družio se s drugim osumnjičenim

Videvski je, kako pišu mediji, doveden u sudnicu preko garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg kata. Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda, tako da su ga mogli vidjeti novinari, je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila s Ljupčom Paleskim-Palčom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubojstva. Palčo i Manev imaju brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prema pisanjima portala Fokus, svi pritvoreni se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta ostalih zatvorenika. Neki od njih su se žalili i na zdravstvene probleme, ali ipak nisu imali većih poteškoća.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:46