StoryEditor
DETALJI POTJERE U MOSTARU

Osuđenik iz suda pobjegao kroz prozor toaleta i skočio u Neretvu

Piše fena  /  09.02.2023., 15:53h

Prilikom izvršavanja operativnog zadatka u četvrtak je u Mostaru povrijeđen službenik Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centra sudske policije u Hercegovačko–neretvanskoj županiji.

"Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru od 6. veljače kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana, službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja lica A.M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koje se nalaze u Županijskom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta", priopćila je Sudska policija FBiH.

Dodaje se kako je navedeno lice s ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Županijskog suda u Mostaru, iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici Sudske policije u namjeri da lice A.M. zaustave, krenuli u potragu za istim.

Službenici sudske policije su A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve te je A.M., vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku.

Prilikom navedene potrage službenik sudske policije L.J. se u namjeri da dođe do traženog lica poskliznuo s litice prema obali rijeke Neretve kojom prilikom je zadobio povrede, te je odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stupnja povreda i pružanja liječničke pomoći, gdje se trenutno i nalazi.

Službenici Centra sudske policije u HNŽ-u u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a i dalje tragaju za licem A.M.

U priopćenju je istaknuto kako će Sudska policija pokrenuti postupak detaljnih provjera vezanih za navedeni događaj o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost.

Dnevnik.ba

30. studeni 2023 05:58