StoryEditor
beograd

Okončana obdukcija tijela izvučenog iz Dunava

Piše desk  /  29.03.2022., 09:31h
Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema neslužbenim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su dijelovi tijela prije tri tjedna izvučeni iz Dunava kod Kostolca.

DNK su usporedili s bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a ime i prezime nađenog tijela za javnost se i dalje drži pod velom tajne, javljaju srpski mediji.

Nakon završene obdukcije, koja je napravljena prije tri tjedna, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je prilično sužena.

Kako mediji saznaju, nakon što je tijelo izvučeno iz Dunava, vještak je odmah izolirao dio tijela koji je proslijeđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je butna kost.

“Obducent je utvrdio da je riječ o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najvjerojatnije bio sportaš. Vještak je, također, zaključio da su dijelovi tijela čovjeka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne tenisice i čarape. U svom izvještaju naveo je i osnovne podatke koje je tijekom vještačenja saznao”, rekao je izvor blizak istrazi koji je dodao da bi bilo nemoralno govoriti i spekulirati o kome je točno riječ.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i vještačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

“Kada obitelj prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odjeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovi tenisica, čarapa ili donjeg rublja prepoznaju dijete. Ako se radi o srodnicima čijeg DNK profila nema u bazi, onda se od njih uzima i uspoređuje s DNK profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar”, objašnjava sugovornik.

Podsjetimo, ribar je prije tri tjedna na desnoj obali Dunava u mjestu Pepelište kod Kostolca primijetio dio tijela kako pluta te pozvao policiju.

Uskoro bi trebalo biti poznato je li riječ o žrtvama klana Veljka Belivuka ili nekome drugom.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:47