Objavljeno kako je došlo do tragedije u Kaštelima, Livajin otac vozio je u suprotnom smjeruMIROSLAV LELAS/PIXSELL, FACEBOOK
StoryEditor
ZAVRŠEN OČEVID

Objavljeno kako je došlo do tragedije u Kaštelima, Livajin otac vozio je u suprotnom smjeru

Piše desk  /  28.08.2022., 13:57h

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u prvim satima nedjelje u Kaštelima poginuo je Milan Livaja, otac nogometaša Hajduka Marka Livaje

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u prvim satima nedjelje u Kaštelima poginuo je Milan Livaja, otac nogometaša Hajduka Marka Livaje. Policija je jutros objavila da je do prometne nesreće došlo u 1,22 sata na brzoj cesti u Kaštel Sućurcu.

Iz Općinskog državnog odvjetništva nakon očevida poslali su prve informacije kako je uopće došlo do teške nesreće:

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 28. kolovoza 2022., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske te stalnog sudskog vještaka za promet, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 28. kolovoza 2022., oko 01:22 sati kod Kaštel Sućurca. U spomenutoj je nesreći, podsjetimo, smrtno stradao Milan Livaja, otac Hajdukova nogometaša, Marka Livaje.

Prema do sada prikupljenim podacima utvrđeno je da se osobno vozilo, kojim je upravljao hrvatski državljanin (2002.), kretalo južnom kolničkom, a sjevernom prometnom, trakom brze ceste Trogir-Solin iz pravca zapada u smjeru istoka. Vozač motocikla (hrvatski državljanin, 1966.) kretao se suprotnim smjerom iz pravca istoka (Solin) u pravcu zapada (Trogir). Došlo je do sudara između prednjeg lijevog dijela osobnog vozila i prednje strane motocikla na sjevernoj prometnoj, a južnoj kolničkoj, traci navedene ceste, na dijelu kolnika brze ceste namijenjene kretanju vozila iz pravca Trogira prema Solinu pri čemu je na mjestu nesreće preminuo vozač motocikla.

Dežurna zamjenica je, nakon očevida, naložila obdukciju tijela smrtno stradale osobe, toksikološko vještačenje sudionika nesreće te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 20:15