StoryEditor
indija

Obitelj čak 18 mjeseci u kući držala tijelo 35-godišnjeg pokojnika, kažu da su vjerovali da je u komi

Piše desk  /  27.09.2022., 09:03h

Rekli su da obitelj vjeruje da nije mrtav i da su se nastavili brinuti o njemu iako su dobili njegovu smrtovnicu dan nakon što je umro “zbog obostrane upale pluća”.

Obitelj u indijskom Kanpuru je držala u kući tijelo 35-godišnjeg preminulog muškarca čak 18 mjeseci jer su mislili da je u komi.

Muškarčeva supruga, za koju mediji pišu kako je psihički nestabilna, svako je jutro posipala “gangajal” (svetu vodu) po njegovom tijelu koje se polako raspadalo, nadajući se da će mu to pomoći da izađe iz kome, rekao je glasnogovornik policije u petak.

Susjedi su rekli policiji da su članove obitelji često viđali kako kući nose boce s kisikom. Muškarac, identificiran kao Vimlesh, umro je 22. travnja 2021., a kremiran je u petak navečer, rekli su policajci.

Prema riječima dužnosnika, Vimlesh je bio postavljen kao pomoćnik računovođe u odjelu poreza na dohodak u Ahmedabadu, dok su njegova supruga, djeca i ostali članovi obitelji živjeli u području Krishnapuri u Kanpuru u blizini policijske postaje Rawatpur.

Rekli su da obitelj vjeruje da nije mrtav i da su se nastavili brinuti o njemu iako su dobili njegovu smrtovnicu dan nakon što je umro “zbog obostrane upale pluća”.

Govoreći za The Sunday Express, glavni medicinski šef (CMO) Kanpur Alok Ranjan je rekao: Osoba je umrla 22. travnja 2021. tijekom drugog vala covida. Imao je obostranu upalu pluća. Nakon što je umro, odvezen je u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Također je izdana smrtovnica u kojoj je naveden uzrok smrti “obostrana upala pluća”.

Vimleshovo tijelo pronađeno je u petak nakon što je I-T odjel podnio žalbu upravi okruga Kanpur da je nestao s posla od travnja 2021. Sudac okruga Kanpur Vishak G.naredio je zdravstvenim dužnosnicima da ispitaju stvar nakon čega je utvrđeno da je Vimlesh umro u travnju 2021. Službenik je rekao da su članovi obitelji rekli da su posuli “gangajal” (sveta voda) po tijelu.

– Kad god je njegov ured pitao obitelj gdje se nalazi, rekli su da je Vimlesh bolestan. Obitelj je donijela i boce s kisikom, a mještanima su rekli da je u komi i da se liječi kod kuće. Bili su uvjereni da je živ i da će biti bolje, rekao je visoki policijski časnik.

– Kako ovdje nije počinjen nikakav zločin, nećemo ništa ni protiv koga poduzimati. Obitelj je bila uvjerena da je živ sve dok službenici u petak nisu odnijeli njegovo tijelo, U petak navečer, ostaci tijela su kremirani u prisutnosti policije, drugih dužnosnika i Vimleshove obitelji. Članove obitelji trebalo je uvjeriti za kremiranje, rekao je ravnatelj policije.

Ravnatelj policije je rekao kada je Vimleshova obitelj upitana zašto su tako dugo držali tijelo kod kuće, rekli su da su donijeli tijelo iz lokalne bolnice, ali su tada osjetili da diše, pa su tijelo držali kod kuće. – Nisu željeli ništa drugo reći, rekao je.

U rijetkim slučajevima, kada se tijelo redovito čisti određenim kemikalijama i ako nema puno vlage i zraka, onda se ne razgrađuje nego se mumificira. Još uvijek nije jasno što je Vimleshova obitelj koristila za očuvanje tijela toliko dugo. Kad su ih pitali, tvrdili su da nisu koristili nikakve kemikalije, rekao je visoki dužnosnik Odjela za zdravstvo, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

20. srpanj 2024 00:36