StoryEditor
katar

Novinarku opljačkali u Dohi, policajci je iznenadili pitanjem: Želite da odredim kaznu počinitelju?

Piše desk  /  21.11.2022., 13:14h

Nisam razumjela njihovo pitanje, tražila sam da mi ponove, a policajka me je pitala želim li da počinitelj bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportiran iz Katra, rekla je novinarka Dominique Metzger

Argentinska novinarka Dominique Metzger opljačkana je u Katru dok je intervjuirala navijače tijekom Svjetsko prvenstva. Nepoznati počinitelj iz torbe joj je ukrao novčanik.

- Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli do nekih ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo riješiti slučaj. Zatim su mi rekli da moram dati izjavu policajkama, a onda se dogodio jedan kompleksan trenutak - ispričala je u programu televizije TN.

Novinarka je rekla kako su je policajci pitali na koji način žele da kazne počinitelja kada ga pronađu.

- Nisam razumjela njihovo pitanje, tražila sam da mi ponove, a policajka me je pitala želim li da počinitelj bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportiran iz Katra. Pomislila sam da je riječ o nekoj pogrešci jer ni meni ni njoj engleski jezik nije materinski - pojasnila je Metzger.

Kako je objasnila, oštećene osobe mogu odlučiti o kazni za počinitelja i mogu birati hoće li ga smjestiti pet godina u zatvor ili deportirati iz države.

- Odgovorila sam joj da se ne želim stavljati u takvu poziciju i da ne mogu ja odlučivati o tim stvarima, nisam ja sudac - dodala je i poručila kako samo želi da joj se vrate stvari, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:52