StoryEditor
nastavak torture

Nova prijetnja Hrvatima Tešnja: U blizini crkve, na mjestu gdje je prije nekoliko dana napadnuta obitelj, ilustrirani pištolji i krv

Piše desk  /  13.07.2022., 13:10h

U jutarnjim satima u blizini crkvenog dvorišta crkve Uzvišenja svetoga Križa u Blaževcima, općina Tešanj, gdje je prije nekoliko dana napadnuta hrvatska obitelj, osvanuli su crteži pištolja i crvene boje koja bi evidentno trebala simbolizirati prolijevanje krvi.

Ovo je još jedan od napada i prijetnji koji su se dogodili u posljednje vrijeme na općini Tešanj, a usmjereni su protiv hrvatskog življa. 

Poslije dvostrukoga uništavanja zastave hrvatskog naroda na spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a u Jelahu, potom napada na hrvatsku obitelj koja se vraćala sa sinove svadbe, ovaj incident se može protumačiti kao napad na sve župljane i katolike ovoga kraja.

Hrvatske obitelji ovoga kraja, a osobito obitelj koja je prije nekoliko dana napadnuta, sa zebnjom dočekuju noć i u strahu nezaštićeni očekuju ponovne izljeve mržnje samo zato što su Hrvati. 

Pozadina svih ovih napada nije poznata, ali oni koji to čine evidentno žele izazvati incident koji može imati nesagledive posljedice, piše nam čitatelj koji je dostavio i fotografije.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 00:54