StoryEditor
istra

Nijemac usred noći ostavio bebu u BMW-u, našli mu i drogu

Piše desk  /  27.07.2022., 12:23h

Unatoč brojnim upozorenjima i dalje se događa da građani i turisti ostavljaju djecu samu u vozilima, poručuju iz policije.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 33-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Policija je 26. srpnja oko 1.50 sati zaprimila dojavu austrijske državljanke koja je u Banjolama pronašla dijete samo u automobilu BMW, njemačke registracijske oznake. Brigu o djetetu preuzeo je nadležni centar za socijalnu skrb.

U prostorije policijske postaje naknadno je pristigao 33-godišnji njemački državljanin, nad kojim je policija provela kriminalističko istraživanje. Osim što je utvrđeno da je grubo povrijedio djetetova prava, ostavivši dijete samo u vozilu, utvrđeno je i kako je imao u svom posjedu nekoliko vrsta droge. Policiji je predao 11 grama amfetamina, četiri tablete MDMA i 13.5 grama marihuane.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda djetetovih prava, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 08:26