StoryEditor
alabama

Nestali opasni zatvorenik i zatvorska čuvarica, navodno su u vezi

Piše desk  /  04.05.2022., 09:03h
Zatvorenik i zatvorska čuvarica iz Alabame koji su zajedno nestali i za kojima policija traga od prošlog tjedna imali su poseban odnos, rekli su istražitelji.

U priopćenju ureda šerifa Alabame navodi se da su o prirodi odnosa zatvorenika Caseyja Whitea i čuvarice Vicky White progovorili drugi zatvorenici, piše BBC. White je osumnjičen za ubojstvo, a ako bude osuđen, prijeti mu smrtna kazna. Bio je smješten u pritvorskom centru okruga Lauderdale gdje je čekao suđenje.

White i čuvarica nestali su kada ga je ona prevozila na sud zbog procjene njegova mentalnog zdravlja. No, zapravo ga nije tamo odvezla niti je bio dogovoren termin pregleda.

Policija nije otkrila jesu li zatvorenik i čuvarica bili u romantičnom odnosu. 

Zatvorska čuvarica i zatvorenik su nestali u petak, kada je trebao biti njezin zadnji dan na poslu. Nedavno je prodala svoju kuću i kolegama rekla da planira više vremena provoditi na plaži. Policija sada vjeruje da je čuvarica White pomogla u organiziranju bijega nakon što je prekršila zatvorski protokol kako bi sama odvezla zatvorenika do suda.

"Istražitelji su dobili informaciju od zatvorenika u pritvorskom centru okruga Lauderdale da postoji poseban odnos između zatvorske čuvarice White i zatvorenika Caseyja Whitea. Tu informaciju su nam potvrdili neovisni izvori", rekao je šerif Rick Singleton.

Američke vlasti priopćile su da je odbjegli dvojac posljednji put viđen u petak. Vozili su Ford Edge s registracijskom oznakom Alabame. Vlasti kažu da bi se Caseyja Whitea trebalo smatrati naoružanim i iznimno opasnim jer bi sada mogao imati pristup puški AR-15 i sačmarici. 

"On nema što izgubiti", rekao je šerif.

Čuvarica White trenutačno koristi gotovinu i isključila je svoj mobitel, rekao je šerif te dodao da američka tajna služba pomaže u praćenju njezinih financijskih podataka. Chris Connolly, okružni tužitelj u Lauderdaleu, rekao je novinarima da je imao veliko povjerenje u odbjeglu Vicky White. 

"Ona je bila najbolja zaposlenica, naša najbolja osoba. Zato je ovo sve šokantno", komentirao je. Casey White je u rujnu 2020. optužen za ubojstvo zbog uboda nožem 58-godišnje Connie Ridgeway.

Već je bio u zatvoru zbog niza nasilnih zločina 2015. uključujući provalu, krađu vozila i policijsku potjeru. Navodno je priznao ubojstvo, ali se kasnije izjasnio da nije kriv te je govorio da je to učinio zbog svog psihičkog stanja. 

Žena koju je White pokušao ubiti tijekom provale kaže da je poludjela nakon što je otkrila da je pobjegao. Za jedan lokalni medij je rekla da se ona i njezina obitelj skrivaju i da se plaše da će im White ući u trag. 

"Ako je još živa, zatvorska čuvarica treba pobjeći od njega. Nek trči što dalje može i preda se", poručila je žena odbjegloj čuvarici, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 13:25