StoryEditor
srbija

Nestala sa zabave sa stotinama ljudi. Tijelo joj je nađeno 60 km dalje u Dunavu

Piše deak  /  28.08.2023., 11:54h

Iva Balog je nestala u noći između petka i subote, oko 4 sata iza ponoći, na novosadskoj plaži Oficirac, a nađena je u nedjelju oko 13 sati u Dunavu, oko 60 kilometara dalje nizvodno, ka Beogradu.

"Je, Iva je. Nažalost", rekao je otac za Blic.

Atila Balog je potom pozvan da identificira kćer u Staroj Pazovi, gdje je tijelo nesretne djevojke prebačeno po nalogu Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Još nije jasno pod kojim okolnostima i tko je našao tijelo Ive Balog. Ono je poslano na obdukciju, gdje će se ustvrditi točan uzrok smrti.

Sjedila u plićaku, pričala s momcima i nestala bez traga

Iva je posljednji put viđena na plaži Oficirac u Petrovaradinu u noći između petka i subote, oko 4 sata poslije ponoći, gdje je bila na zabavi. Navodno je otišla okupati se u Dunavu s prijateljicom.

Njena sestra Martina izjavila je za Blic da je to bila prva informacija koju su dobili o nestaloj Ivi. Potom je dobila informaciju da ju je prijateljica ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubi trag.

"Navodno su je vidjela četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su s njom i ona se uputila ka glazbi, odnosno ka mjestu gdje se održavala zabava. Opisali su je do tančina", ispričala je Ivina sestra.

U medijima i po društvenim mrežama, što je i obitelj potvrdila, pojavila se informacija kako je Iva posljednji put viđena u razgovoru s jednim mladićem, strancem.

"Dobili smo informaciju da ju je vidio taj mladić koji je stranac, vjerojatno Amerikanac, te smo i njega tražili kako bismo dobili neku informaciju, ali bez uspjeha", rekla je Martina.

Obitelj i dalje apelira na nepoznatog mladića da im se javi kako bi se razjasnile okolnosti nestanka.

Kako nitko ništa nije vidio?

Ivina obitelj tijekom potrage nije isključivala mogućnost da se ona utopila, ali im je bilo čudno da to nitko nije vidio.

"Koliko smo čuli, na toj zabavi je bilo nekoliko stotina ljudi. Nevjerojatno nam je da baš nitko nije vidio da se netko utapa. Nije mogla tek tako nestati. Sigurno bi netko nešto čuo", kazala je Ivina sestra još dok je trajala potraga.

Ivino tijelo nađeno je jučer u Dunavu, 60-ak kilometara od mjesta nestanka, na području Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Dnevnik.ba

09. srpanj 2024 04:21